Page 65 - ZIUA CARGO
P. 65

   ționat, pot adapta setările de încărcare și pot opera navigarea cu inteligență electrică, precum și funcțiile de încăr- care Mercedes me.
Inteligența electrică intră în acțiune imediat ce utilizatorul începe să pla- nifice o călătorie, fie prin MBUX din interiorul autovehiculului, fie în avans, prin aplicația Mercedes me. La înce- putul călătoriei, MBUX actualizează traseul transmis autovehiculului de către aplicație, pe baza mai multor factori, cum ar fi: datele actuale privind traficul, vremea, topografia traseului, autonomia curentă și stațiile de încăr- care disponibile.
Încărcare
și recuperare de energie
EQV oferă posibilitatea de a alege tipul de încărcare – prin curent alter- nativ (CA) acasă sau la stațiile de încărcare publice cu până la 11 kW,
precum și prin curent continuu (CC), la stațiile de încărcare rapidă cu până la 110 kW. Funcția de încărcare rapidă permite, spre exemplu, șoferilor de taxi sau shuttle să reîncarce frecvent între curse sau în timp ce vehiculul este pregătit, fără a pierde timp. Pe lângă încărcarea de la rețea, bateria poate recupera energie la frânare și la ridicarea piciorului de pe pedala de accelerație. Intensitatea recuperării poate fi setată individual folosind pade- lele de schimbare din spatele volanu- lui. Pot alege unul dintre cele cinci niveluri de recuperare: D Auto, D+, D, D- sau D- -. Există, de asemenea, patru programe de conducere, șoferul putând alege între confort maxim și autonomie maximă:
• Setarea standard C (Confort) oferă o putere totală de 204 CP și un cuplu de 362 Nm, cu performanțe ridicate de încălzire și aer condiționat.
• Programul E oferă încălzire și AC la normal, o gamă optimizată și o
putere de 135 de cai putere, cu un cuplu maxim de 293 Nm.
• Programul E+ este configurat pentru a obține maxim de autonomie. Puterea este de 107 CP (204 la kickdown) și cuplul maxim ajunge la 293 Nm. AC-ul și încălzirea sunt con- siderabil reduse.
• Setarea S pune accentul pe cea mai bună reacție pentru performanța de condus sportiv. Aceasta oferă 204 CP și un cuplu maxim de 362 Nm, în- călzire și aer condiționat la nivel ridicat.
În România
Noul EQV este disponibil pe piața autohtonă în două variante de carose- rie, standard și lungă. Acestea poartă numele e de EQV 300 Lung și EQV 300 Extra-Lung, iar prețurile pornesc de la 73.877, respectiv 74.642 de euro.
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro
 noiembrie 2020 ............................................................................................................................................ 65
 INEDIT


















































































   63   64   65   66   67