Page 35 - revista ZIUA CARGO
P. 35

   Oferta de vehicule electrice Volvo Trucks pentru Europa
• Volvo FH Electric, pentru transport regional și interurban
• Volvo FM Electric, un camion versatil pentru transporturi locale grele
și distribuție regională
• Volvo FMX Electric, pentru transport mai ușor și mai silențios în construcții • Volvo FE Electric, pentru distribuția locală și urbană, transportul deșeurilor • Volvo FL Electric, pentru distribuția locală și locală.
  În privința prizelor de putere, PTO, există trei opțiuni pentru a satisface nevoile clientului: una electrică (40 kW), una electromecanică (70 kW) și o cutie de viteze montată (150 kW).
Baterii cu densitate mare de energie
Bateriile de tracțiune cu densitate mare de energie utilizează cea mai recentă generație de tehnologie cu celule litiu-ion și vor fi asamblate într-o fabrică de producție Volvo. Un camion electric cu șase baterii electrice, ce însumează o capacitate nominală de 540 kWh, dispune de o autonomie de până la 300 km. Autonomia reală poate varia în funcție de mulți factori, precum viteza de conducere, utilizarea pilotului automat, specificațiile vehi- culului, sarcina vehiculului, topografia traseului, experiența șoferului, întreți- nerea vehiculului și condițiile mete- orologice.
Încărcare flexibilă și rapidă
Camioanele oferă două moduri de încărcare: curent alternativ de până la
43 kW, care
este ideal pen-
tru încărcarea
peste noapte,
sau o încărcare cu-
rent continuu mult mai
rapidă, de până la 250 kW.
Acest lucru este foarte util atunci când se lucrează în două schimburi, sau dacă trebuie să încărcați vehiculul în timpul unei pauze de masă, pentru a adăuga autonomie suplimentară. Cu un încărcător de curent continuu de 250 kW, este posibil să încărcați până la 80% din capacitatea bateriei, în mai puțin de 90 de minute. Timpii de încăr- care pot varia în funcție de temperatura exterioară, tipul de echipament de încărcare, specificațiile camionului, temperatura actuală a bateriei, starea bateriei și nivelurile de putere ale bateriei înainte de încărcare.
O lină tranziție pentru transportatori către e-mobilitate
Alături de camioanele electrice, Volvo Trucks oferă, de asemenea, un pachet complet de servicii, întreținere și soluții de finanțare, concepute spe-
cial
pentru
transportatori,
pentru a sprijini trecerea lor mai ușoară și mai rapidă la transportul electrificat.
„Pentru transportatori, este impor- tant ca trecerea la camioanele electri- ce să se facă treptat, într-un mod ușor și lin. Vor avea o flotă mixtă, cu propul- sii diferite, timp de mulți ani și vor putea folosi în continuare sisteme precum Dynafleet, precum și același furnizor de servicii pentru toate camioanele lor Volvo. Lanțul cinematic poate diferi, dar restul este foarte asemănător, ceea ce face ca trecerea la camioanele electrice să fie logică și fără probleme”, conchide Jonas Odermalm.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 iulie 2021 .................................................................................................................................................... 35
 CAMIOANE ȘI SERVICII






































































   33   34   35   36   37