UPDATE! Atentate teroriste la Bruxelles, haos în transporturi

Mai multe explozii teroriste produse în această dimineață la Bruxelles au instaurat haosul în transporturile aeriene și feroviare din și dinspre capitala Belgiei, dar și intern, la metrou, transport public de suprafață și circulația rutieră.

Aeroportul Internațional Zaventem și metroul din Bruxelles au fost ținta atacurilor teroriste, în urma cărora au murit 34 de persoane și peste 135 sunt rănite.

UPDATE: TAROM a anulat 5 curse spre Bruxelles dar anunţă că îi va prelua din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra pe toți pasagerii care dețin bilete pentru zborurile din 22 și 23 martie.

“Având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles, compania TAROM comunică pasagerilor că zborurile TAROM OTP-BRU-OTP (RO372, RO373, RO374 din data 22 martie 2016 şi RO371, RO372 din 23 martie) se anulează. Pasagerii care deţin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptaţi la îmbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra din 22 si 23 martie”, a anunţat compania printr-un comunicat de presă.

O parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM – cursa RO 371 (București – Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 9,20 (ora locală), informează Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).

”Cursa 371 a aterizat la Amsterdam, cu 83 de pasageri dintre care 25 și-au exprimat dorința să revină în țară. Cursa 373 din această după-amiază (de la ora 16.50 – n.r.)a fost anulată dar pasagerii vor fi preluați cu o aeronavă și transportați la Amsterdam”, a declarat Georgeta Dinu, purtătorul de cuvânt al TAROM.

De la Amsterdam, românii transportați de TAROM se vor duce cu alte mijloace de transport în Belgia.

Totodată, Blue Air a anulat cursa dintre Bacău și Bruxelles.

Alte zboruri spre Bruxelles au fost redirecționate spre Aeroportul Charleroi (sudul Belgiei).

Autoritățile belgiene au ridicat la nivelul maxim – 4 ”amenințare serioasă și iminentă” – alerta teroristă pentru capitala Belgiei, iar pentru restul țării, la nivel 3 – ”’posibilă și credibilă”.

”Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile”, precizează MAE.

Atentatele au avut repercusiuni asupra altor părți ale Europei. La Paris, Poliția a întărit securitatea în aeroporturi, gări și pe rețeaua de transport public. Zborurile dinspre și către Bruxelles au fost suspendate.

Serviciile olandeze de combatere a terorismului au anunțat și ele înăsprirea măsurilor de securitate în aeroporturi, precum și a controalelor la granița cu Belgia.

Aeroportul londonez Gatwick, dar și cele de la Frankfurt și Moscova și-au suplimentat, de asemenea, măsurile de securitate antiteroristă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.