Autocarele FlixBus, primele curse europene către Finlanda

Canicula schimbă preferințele turiștilor, determinându-i să aleagă destinațiile nordice, la schimb cu cei de acolo, aflați în căutare de ținuturi însorite; astfel, FlixBus a lansat primele curse cu autocarele verzi către Finlanda.

Prin intermediul noii linii, FlixBus conectează nouă orașe din Finlanda cu Europa Centrală. Se face astfel legătură între orașele Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo și capitala Helsinki și toate țările continentale din Uniunea Europeană.

Traseul spre Polonia trece prin Estonia, Letonia și Lituania, înainte de a ajunge în Varșovia. Cu o singură interconexiune, pasagerii din Finlanda pot ajunge cu autocarul și în alte orașe europene, cum ar fi Berlin, Viena sau Bratislava.

„Prin intrarea pe piața din Finlanda, Flix a atins o etapă importantă și va conecta toate țările continentale din Uniunea Europeană. Acum, suntem și mai aproape de misiunea noastră, de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile pentru cât mai multe persoane. Suntem convinși că, oferind acces la servicii de transport convenabile la scară globală, vom reușim să revoluționăm piața călătoriilor. Mai ales în această perioadă, când oamenii sunt tot mai preocupați de impactul acțiunilor lor asupra mediului, ne dorim să creăm o rețea extinsă, pentru ca aceștia să ia în calcul transportul colectiv și să își reducă amprenta de carbon”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix. 

Cooperare cu operatori locali de transport și feribot

Modelul de afaceri FlixBus are la bază colaborarea cu parteneri locali de transport din întreaga lume, responsabili de operațiunile zilnice. Prima linie spre Finlanda este operată de o companie de transport lituaniană, Ollex, și de un operator de feribot, Tallink. Datorită acestei cooperări între Tallink și FlixBus, pasagerii pot combina călătoria cu autocarul cu o călătorie cu feribotul pe un singur bilet și pot ajunge în Finlanda cu o singură rezervare.

În această vară, FlixBus sărbătorește cea de-a treia aniversare a activității sale în Țările Baltice. Primele linii din Estonia, Letonia și Lituania au fost lansate în iulie 2020. În prezent, FlixBus deservește 268 de orașe din cele trei țări și le conectează cu 292 de destinații europene.

În România, FlixBus, în colaborare cu partenerii locali, efectuează curse internaționale din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa. Flix operează în 41 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații la nivel global. În 2022, peste 60 de milioane de pasageri au folosit serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound în America de Nord și Kamil Koç în Turcia. De la înființarea companiei, Flix a transportat aproape 300 de milioane de călători.

Top 5 destinații preferate din Europa, cu peste 1.500 de rute Flix

  • 366 de rute spre Berlin – un centru multicultural și cosmopolit, care oferă un amestec vibrant de istorie, artă, muzică și gastronomie.
  • 360 de rute spre Paris – „Orașul iubirii”, cu atmosfera sa romantică, repere iconice și artă și bucătărie de clasă mondială.
  • 3️44 de rute spre Praga – un oraș fascinant, care emană farmec și istorie, cu străzile sale pietruite, turle maiestuoase și podurile captivante.
  • 176 de rute spre Bruxelles – o destinație captivantă pentru toți călători, combinând o istorie bogată, energie agitată și instituții de renume.
  • 93 de rute spre Lisabona – oraș captivant, care îmbină, cu cartiere pitorești, plaje uimitoare și cultură vibrantă, istoria și modernitatea.

În calitate de deschizător de drumuri pentru transport sustenabil, Flix a operat, în 2018, primele trenuri ecologice pe distanțe lungi și a inițiat un proiect-pilot pentru autocare pe distanțe lungi complet electrice, iar, în 2021, a lansat primele autocare pe distanțe lungi alimentate cu biogaz din UE. Flix se ocupă de dezvoltarea tehnologică, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, managementul calității și extinderea continuă a produselor, iar partenerii săi, de operarea rutelor. Combinația de start-up tech, platformă de e-commerce și companie clasică de transport a poziționat Flix drept lider în sectorul mobilității.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.