CTP A ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE CONSTRUIRE LA CTPARK ORADEA CARGO TERMINAL: Direct conectați la avion, din 2022

CTP a anunțat, în cadrul unui eveniment desfășurat la începutul lunii iunie, demararea lucrărilor pentru primul parc industrial cu terminal cargo din România, situat în imediata apropiere a Aeroportului Oradea și a parcului Eurobusiness II. Primele spații vor fi livrate până la finalul anului.

Dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, parcul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Dezvoltatorul a fost selectat să realizeze proiectul în urma unei licitații desfășurate în luna august 2021. CTPark Oradea Cargo Terminal include o componentă de infrastructură de tip public, constând în conexiunea dintre proiect și calea de rulare, și presupune o lucrare de construcții complexă, conform standardelor aeronautice, cu platforme speciale și facilități de garare a aeronavelor, circulație eficientă pentru acestea, combinate cu facilitățile logistice necesare.

Lucrările de construcție la calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului, au fost finalizate într-un timp record, de doar 10 zile. În prezent, se lucrează la platforma de garare a avioanelor, cu o suprafață de peste 20.000 mp, și la primele spații industriale și logistice, două clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 mp, care vor fi livrate până la finalul anului.

60.000 mp

La finalizarea lucrărilor de construcții, CTPark Oradea Cargo Terminal va deveni unul dintre cele mai mari 10 parcuri industriale ale CTP România, cu o suprafață totală de peste 60.000 mp. CTPark Oradea Cargo Terminal poate acomoda clienți din sectoare diverse, atât cu activități de producție, precum și de logistică, oferind suprafețe flexibile, începând de la 500 mp.

Conform cerințelor Aeroportului Oradea, terminalul va avea capacitatea de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320-321 sau Boeing seria 737, dar și a celor de categorie mai grea.

CTP mai deține, în județul Bihor, parcul industrial CTPark Oradea North, amplasat pe Calea Borșului, și CTPark Salonta, aflat în curs de extindere, orașul Salonta urmând să beneficieze de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria, prin intermediul noului drum expres DEx Oradea-Arad.

În ultimii ani, CTP și-a consolidat poziția ca unul dintre principalii investitori imobiliari din zona de vest a țării, având, de asemenea, parcuri industriale în Timișoara, Arad, Ineu și Caransebeș.

2 milioane mp de depozite în România

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2 milioane mp de depozite de clasa A, în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală, în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,3 milioane de mp de spații în zece țări, la 31 martie 2022. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2021, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă.

Ana Dumitrache, country head CTP România: „CTPark Oradea Cargo Terminal reprezintă o premieră națională. Este primul parc industrial cu terminal cargo, un proiect care implică lucrări de infrastructură speciale, coordonate de echipa noastră de construcții. Suntem fideli convingerii noastre că infrastructura este cheia dezvoltării industriale și logistice și acesta este departe de a fi punctul forte al României, de aceea ne implicăm ori de câte ori găsim deschiderea autorităților spre dezvoltări sustenabile. Deși proiectul a început de curând, interesul potențialilor rezidenți, utilizatori de spații logistice, dar și operatori de cargo, este destul de mare și s-a concretizat într-un prim contract de închiriere; în același timp, avem discuții avansate pentru aproximativ 50% din spațiile disponibile în total. Valoarea de piață a investiției în CTPark Oradea Cargo Terminal va fi de aproximativ 40 de milioane de euro la finalizare și vine în continuarea investițiile noastre deja existente în Oradea”.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.