FlixBus și Tabita Tour, peste 70 de destinații, în Spania

FlixBus a încheiat un parteneriat cu Tabita Tour, în cadrul căruia va comercializa bilete de autocar prin intermediul platformei sale și își va diversifica oferta din România, cu plecări în peste 70 de destinații din Spania, precum Barcelona, Madrid, San Sebastian, Bilbao, Vigo sau Malaga.

Autocarele Tabita Tour au autocolant cu inscripționarea „În colaborare cu FlixBus”, pentru a putea fi ușor identificate de către călători

Pasagerii români au la dispoziție curse directe, cu plecare din peste 120 de localități din România. Sunt deservite orașe mari, precum București, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu sau Craiova, dar și multe localități mici, în care nevoia de mobilitate și conectare este foarte importantă, cum sunt Simeria, Luduș, Salonta, Adjud sau Cernavodă.

Orașele mici și mijlocii, conectate la rețeaua europeană

Conectarea orașelor mici și mijlocii la rețeaua europeană este un obiectiv important pentru ambele companii. La nivel global, peste 40% din rețeaua FlixBus este alcătuită din orașe mici și mijlocii, cu mai puțin de 20.000 de locuitori. În România 36,7% dintre orașe au mai puțin de 10.000 de locuitori, iar 35,1% au între 10.000 și 25.000 de locuitori, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. 

Adrian Rășoiu, reprezentant FlixBus în România: „Ne dorim să schimbăm viziunea tradițională asupra călătoriilor pe distanțe lungi. Autocarul reprezintă o alternativă de transport sigură, mai ales în contextul în care transportul aerian se confruntă cu provocări, în acest moment. În plus, transportul cu autocarul are la bază un puternic element social, deoarece le permite persoanelor cu posibilități economice reduse și celor din zonele îndepărtate să călătorească în mod accesibil. Prin parteneriatul cu Tabita Tour, unul dintre operatorii consacrați pe acest segment, facem un pas important spre extinderea ofertei pentru cât mai mulți pasageri din România”.

Ioan Sighiartău, directorul general Tabita Tour: „Satisfacerea cerințelor clienților reprezintă misiunea noastră principală; le ascultăm dorințele și le oferim cele mai potrivite soluții, în condiții de maximă seriozitate și responsabilitate. Urmărim îmbunătățirea continuă a performanțelor și a calității serviciilor oferite, iar parteneriatul strategic cu FlixBus este încă un pas pentru atingerea acestui deziderat”.

Digitalizarea călătoriei cu autocarul, formulă de succes la nivel global

Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare unică, la nivel internațional, cu companiile locale de transport. Astfel, a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA. Din 2013, FlixBus a încheiat acorduri cu peste 500 de parteneri de transport din întreaga lume. 

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România, din peste 100 de localități, spre 17 țări din Europa, în colaborare cu partenerii locali de transport. Din martie anul acesta, primele conexiuni din România spre Suedia și Danemarca sunt disponibile în urma parteneriatului cu transportatorul local Comati, consacrat pe segmentul călătoriilor spre Țările Nordice. Pasagerii au curse din aproximativ 60 de orașe din România, spre 15 orașe din Suedia și 18 din Danemarca. În sezonul estival, FlixBus a dublat oferta de călătorii și a deschis curse spre Istanbul și destinații de vacanță din Bulgaria, precum Varna, Nisipurile de Aur, Albena, Kavarna sau Veliko Târnovo.

Tabita Tour, „Cel mai eficient transportator de persoane din România”

Tabita Tour este compania cu care a început povestea Filadelfia Group, iar, în prezent, este cea mai importantă din nord-vestul României, în domeniul transportului intern și internațional de persoane. Din 2017, a câștigat, anual, premiul „Cel mai eficient transportator de persoane din România”, pe lângă nenumărate distincții pentru siguranța rutieră. Are un parc auto format din 43 de autocare și 25 de microbuze Mercedes-Benz, cu o capacitate între 8 și 83 de locuri. Produse între 2012 si 2020, sunt clasificate la trei și patru stele. Compania deține 33 de agenții în România (agenții Filadelfia Turism, partener Tabita Tour), peste 30 în Spania și Italia, dar colaborează și cu peste 100 de agenții revânzătoare. Totodată, oferă servicii de curierat intern și internațional.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.