FUSO NOMADPro, biroul din natură

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation a introdus conceptul de vehicul NOMADPro Canter, ca răspuns la tendința de muncă remote.

Noul NOMADPro Canter este soluția-concept la trendul în creștere de adoptare a strategiilor de lucru de la distanță. MFTBC dezvăluie un camion care permite utilizatorilor să se reconecteze cu natura, rămânând, în același timp, conectați la munca lor de zi cu zi. Designul conceptului evidențiază versatilitatea șasiului Canter și varietatea de aplicații pentru care este potrivit.

Filozofia japoneză

Bazat pe conceptul de „valorificare a puterii de vindecare a naturii”, NOMADPro Canter oferă un loc de muncă mobil și propune o nouă abordare a biroului de acasă. Interesul pentru locurile de muncă la distanță și pentru nomadismul digital a crescut rapid, odată cu pandemia de coronavirus, redefinind ideea de muncă, pe tot globul. Deși sosesc cu o mulțime de avantaje, cum ar fi timpii de navetă reduși și mai multă flexibilitate, în unele cazuri, aceste stiluri de viață pot duce la izolarea socială și lipsa exercițiului fizic.

Cu NOMADPro Canter și cu sistemul de lucru la distanță introdus în rândul propriilor angajați chiar înainte de pandemie, MFTBC își propune să promoveze beneficiile unui echilibru sănătos dintre muncă și viață privată și să comunice sprijinul său pentru bunăstarea mentală și fizică a angajaților săi.

Abordare naturală a funcționalității și designului

S-a folosit un model Canter cu tracțiune pe o singură punte, carosat bodywing, stil popular pentru o gamă largă de aplicații, în Japonia. Camionul a fost remodelat, pentru a oferi utilizatorilor un loc unde să lucreze de la distanță și confortabil, demonstrând, astfel, noi posibilități de utilizare a vehiculului. La interior, regăsim o masă mobilă și bănci care pot fi depozitate cu ușurință, creând o stație de lucru pentru până la două persoane. De asemenea, NOMADPro Canter este echipat cu un pat retractabil, bucătărie, chiuvetă și zonă de duș. Deși spațiul este compact, ridicarea „aripii” laterale a vehiculului conectează imediat utilizatorii la exterior și creează un sentiment de deschidere, care poate fi savurat chiar și în atmosferă de birou.

Designerii au dorit să ofere un sentiment al naturii, indiferent de locul în care se află camionul. Echipa a canalizat rădăcinile FUSO prin încorporarea elementelor de design japonez, în interior. Natura a fost, din punct de vedere istoric, esențială pentru designul japonez, iar camionul are podea din lemn de bambus, cu încrustații de gresie, finisaje din lemn natural și scaune în stil tatami. Cele patru plăci de piatră de la intrare sugerează o grădină tradițională, conducând utilizatorul în natura de dincolo. Alte influențe locale pot fi găsite în camera de duș, cu scaunul de baie hinoki (lemn de chiparos) și vasul de baie oke sau japonez.

Modelul exterior este un alt semn al designului japonez, deoarece grafica modernă a fost inspirată de designul textil tradițional al lui Yagasuri. Modelul, bazat inițial pe pene de pasăre de pradă, folosite pentru săgeți, reprezintă o mișcare rapidă și se aliniază inteligent cu conceptul NOMADPro.

NOMADPro Canter este un vehicul concept produs de MFTBC, în colaborare cu Pabco și Dream Drive. Nu există niciun plan de vânzare a vehiculului publicului larg.

De zi și de noapte

NOMADPro a fost conceput pentru a maximiza utilizarea spațiului, printr-un design inteligent Swiss Army Knife, care face rapid trecerea din mediul urban, la modul de lucru relaxant. Stația de lucru cu două monitoare și masa și banca retractabile sunt bine pregătite pentru lucru, încadrându-se cu ușurință înapoi în dulapurile lor de depozitare, atunci când este timpul să vă deconectați. Blatul elegant din nuc, chiuveta și plita cu inducție sunt la îndemână, pentru a face băuturi și mese ușoare, iar o piesă de inginerie îngrijită transformă un colț al camionului într-o cameră de duș privată, prin utilizarea unei uși tip acordeon din lemn. În plus, un flanc pliabil se deschide pentru a forma o punte, oferind un loc perfect pentru relaxare.

Când se apropie noaptea, din spațiul de depozitare din peretele din spate poate fi scos un pat pliabil, iar spațiul de lucru din timpul zilei este transformat într-un dormitor confortabil, iluminat ambiental cu LED. Se poate citi o carte sau reutiliza monitorul stației de lucru ca ecran TV.

Mai mult echilibru

Pe măsură ce societatea trece la viziuni mai progresiste asupra flexibilității la locul de muncă și conștientizarea sporită a sănătății fizice și mintale, mulți încep să-și reevalueze relația cu munca. NOMADPro a fost creat pentru a-i ajuta pe cei aflați în această „călătorie”, valorificând schimbarea culturală globală și permițând lucrătorilor moderni să descopere punctul favorabil dintre cariera lor profesională și bunăstarea personală.

Despre FUSO

FUSO este o marcă Daimler Truck, care oferă o gamă largă de vehicule comerciale, de la camioane și autobuze ușoare, medii și grele, până la motoare industriale și soluții de conectivitate pentru peste 170 de piețe din întreaga lume. Un reper de lungă durată în peisajul vehiculelor comerciale din Japonia, marca a valorificat calitatea și măiestria japoneză, de-a lungul deceniilor. Brandul FUSO este cunoscut pentru ofertele sale în segmentul vehiculelor ușoare. Camionul ușor Canter revendică cea mai mare cotă de piață pe diverse piețe din întreaga lume. În 2017, eCanter a devenit primul camion ușor complet electric produs în serie din Japonia, stabilind FUSO ca un pionier în eMobility.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.