GHID DE REDUCERE A COSTURILOR: Cele mai scumpe șosele din Europa

Un studiu, realizat de furnizorul englez de soluții de mobilitate Northgate, scoate în evidență cele mai scumpe șosele din Europa, după ce au fost analizate drumurile cu taxă, podurile și șoselele din 44 de țări.

Conform studiului, care atrage atenția asupra costurilor suplimentare pe care trebuie să le susțină, din cauza Brexit-ului, companiile britanice care fac transport internațional, pe primul loc, din punctul de vedere al taxelor percepute, se află ruta Paris-Marsilia (A6, A7), unde o călătorie într-un singur sens poate ajunge, în cazul unui camion, la 338 de euro.

Tunelul Great St. Bernard, care leagă Elveția de Vest de Italia, se plasează pe locul 2 pentru șoferii de vehicule grele, care trebuie să plătească aproximativ 152 de euro per trecere. Ruta Bodø-Oslo, din Norvegia, este, de asemenea, pe podium, cu circa 130 de euro, un tarif cu aproximativ 150% mai mare decât cel perceput pe aceeași rută, pentru o mașină de familie.

La polul opus se află drumul dintre Petrovec și Veles, în Macedonia de Nord, care, cu doar 3,51 euro, este cel mai ieftin din traseele analizate.

Tunelul din Dublin (Irlanda), care asigură legătura cu portul, și tunelul Vadlaheidargong, din Islanda, sunt, de asemenea, printre cele mai ieftine rute analizate, ambele costând sub 10 euro.

De menționat că o pătrime dintre statele care au făcut obiectul studiului nu impune astfel de taxe specifice.

În tabelul alăturat puteți găsi pe larg informațiile puse la dispoziție de Northgate.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.