LINDE X ȘI E. Nouă generație de stivuitoare electrice Linde

Linde Material Handling (MH) stabilește noi standarde, atunci când vine vorba de a oferi stivuitoare electrice puternice, robuste și potențial fără emisii de CO2, care sunt la egalitate cu stivuitoarele diesel. Modelele inovatoare Linde X și E ale producătorului sunt cele mai recente exemple în acest sens.

Modelele Linde X și E sunt, acum, disponibile în gama de capacități de încărcare de la 3,5 până la 5 tone. Potrivite chiar și pentru cele mai solicitante aplicații din industria hârtiei, lemnului, băuturilor și chimică, acestea pot fi configurate cu precizie, pentru a satisface cerințele individuale ale clientului, și oferă cele mai înalte standarde în materie de ergonomie și siguranță, asigurând, astfel, creșteri suplimentare ale productivității. Ambele modele pot fi comandate imediat.

„Stivuitoarele electrice care combină puterea hidrostatică și caracteristicile de performanță cu dinamica, flexibilitatea și emisiile zero ale utilajelor alimentate cu baterii – reprezintă un aspect exclusiv pentru Linde”, afirmă Björn Walter, senior product manager pentru stivuitoare cu contragreutate. „Putem, astfel, să oferim clienților noștri o combinație convingătoare de performanță și durabilitate”, adaugă el, subliniind ceea ce el vede ca fiind cel mai important avantaj în vânzare.

Cel mai bun dintre cele două lumi

Cu noile modele Linde X35 – X50, chiar și încărcăturile excepțional de grele, de la 3,5 până la 5 tone, pot fi acum mutate cu stivuitoarele electrice, în cele mai dificile condiții. „Clasa de greutate mai mare este o altă etapă importantă pentru clienții noștri, deoarece înseamnă că stivuitoarele sunt capabile să facă față unor pante considerabile, în ciuda sarcinilor mari pe furci și să ofere în mod continuu capacități de ridicare la limita de sarcină utilă. În plus, sunt protejate chiar și la cantități extreme de praf și murdărie, deoarece toate unitățile sunt încapsulate astfel încât să fie impermeabile și rezistente la praf”, spune managerul de produs, subliniind avantajele.

Această performanță ridicată este obținută prin intermediul unei noi generații de motoare și a unui concept de stivuitor care a fost adaptat de la zero. Noile stivuitoare dispun de motoare sincrone de înaltă performanță; la modelele X, acestea sunt echipate, suplimentar, cu magneți permanenți. În combinație cu sistemul de management termic eficient și robust pentru modulele de putere instalate pe puntea motoare, eficiența și performanța energetică a motoarelor este îmbunătățită cu până la cinci procente. Acest sistem asigură, de asemenea, că puterea nominală va fi disponibilă chiar și pentru cele mai solicitante sarcini întâlnite la lucrul în mai multe schimburi. Sistemele litiu-ion dezvoltate de Linde MH își arată performanța și aici, cu nivelul lor ridicat de siguranță generală, rezistență la șocuri și etanșare eficientă împotriva murdăriei și umezelii.

În timp ce modelele X sunt potrivite pentru utilizare pe terenuri denivelate în zonele exterioare, modelele clasice E sunt optimizate cu un accent special pe utilizarea în interior. Compacte și manevrabile, acestea sunt echipamentele perfecte pentru spații înguste și asigură capacități mari de manevrabilitate. În același timp, tracțiunea față cu două motoare oferă tracțiune excelentă și agilitate ridicată. În plus, noile modele au o axă de direcție combinată în locul axei oscilante anterioare, permițând roților motoare să fie rotite complet, într-o mișcare circulară.

Siguranță și ergonomie la bord

Designul compartimentului pentru operator încorporează, de asemenea, multe dintre principiile de proiectare ale variantei cu combustie internă. Ambele modele X și E oferă operatorului mult mai mult spațiu și o vedere îmbunătățită asupra încărcăturii și a împrejurimilor. Sistemele electronice de asistență extind câmpul vizual natural, informează, avertizează sau, dacă este necesar, intervin astfel încât să protejeze oamenii, utilajele, mărfurile și zona înconjurătoare. O altă îmbunătățire decisivă a confortului de rulare este oferită de decuplarea extinsă a compartimentului pentru operator de unitatea de antrenare și catarg. Pentru a absorbi șocurile atunci când conduceți peste traverse, șine de ghidare sau teren neuniform, ambele modele sunt prevăzute cu un rulment inel din elastomer pe puntea față. Nu în ultimul rând, modelele de mare capacitate sunt, acum, disponibile opțional și cu Linde Steer Control (LSC). În această versiune, coloana de direcție și volanul sunt eliminate; în schimb, în cotiera stângă, este integrată o consolă sau un joystick, ceea ce reduce și mai mult solicitarea operatorului, atunci când conduce stivuitorul.

Complet interconectate

Stivuitoarele platformei 12XX sunt primele utilaje de la Linde MH care sunt disponibile complet interconectate, direct din fabrică. Acestea sunt echipate cu o unitate de transmisie a datelor integrată ca echipare standard, care permite transmiterea datelor relevante ale stivuitorului către IT-ul intern al clientului, sau către un server cloud central, securizat prin WLAN, sau rețeaua mobilă. Acolo, acestea pot fi procesate cu diferite aplicații, cum ar fi sistemul de management al flotei „Linde connect” sau sistemul de service „Linde Truck Health Management”. Datele formează baza pentru implementarea îmbunătățită a stivuitorului, întreținerea predictivă și diagnosticarea de la distanță, de exemplu, și contribuie la o disponibilitate și productivitate mai ridicată a utilajului. În plus, actualizările de software pot fi instalate „over-the-air” și pot fi activate noi funcții de conectare și funcții ale stivuitorului, asigurându-se că utilajele rămân actualizate din punct de vedere tehnic, pe întregul lor ciclu de viață.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.