MERCEDES-BENZ: Invitație la glamping

Constructorul german Mercedes-Benz a scos în lumina reflectoarelor noua înfățișare a van-ului de lux, V-Class Marco Polo.

Acum zece ani, odată cu introducerea versiunii Marco Polo bazate pe V-Class, Mercedes-Benz Vans a redefinit complet estetica și confortul autocaravanelor compacte. Beneficiind de o combinație unică de funcționalitate și ambianță elegantă, a scris o poveste internațională de succes încă de la lansare.

Noul V-Class Marco Polo preia aproape complet atractivitatea noii generații V-Class. Este adaptat pentru piața în plină expansiune a campingului de lux, cunoscută sub numele de „glamping”. Cu un design nou, un confort sporit și o rețea digitală vastă, datorită sistemului de infotainment MBUX și a dezvoltării unității de operare a rulotei Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC), este mai mult ca niciodată o declarație pentru independență.

Van-ul complet echipat face ca experiența trăită în timpul călătoriei să fie o una deosebit de confortabilă, pentru până la patru persoane. În echiparea standard, oferă un acoperiș pliant cu un pat, o bancă/șezlong, o masă pliabilă, o bucătărie complet utilată și un dulap cu oglindă. Interiorul seamănă cu un lounge modern, cu pardoseli cu aspect de punte de iaht sau podea de piatră, elemente decorative și tapițerie de înaltă calitate, precum și iluminare ambientală cu LED, cu lumini principale a căror temperatură (culoare) este ajustabilă, patru lămpi de citit și, dacă se dorește, există și o iluminare ambientală discretă, cu 64 de culori. Diferitele culori sunt compuse în zece lumi (de verificat). Acestea permit un joc de lumină schimbător în cockpit, pe marginea inferioară a chicinetei și, pentru prima dată, și pe peretele din partea dreaptă din spate. O priză de 230v (ce funcționează numai atunci când este conectată la sursa printr-o priză externă) și două prize de 12v, precum și două porturi de încărcare USB sunt distribuite în zona lounge. O altă priză de 230v pentru alimentarea externă se află în exteriorul vehiculului.

Concept inteligent și confort ridicat

Chicineta este echipată cu un aragaz cu două arzătoare, o chiuvetă și un frigider cu compresor de 40 l. Un sertar mare și două mai mici cu autoînchidere și un dulap cu ușă glisantă oferă mult spațiu pentru oale, vase și alimente. Sertarele mai mici pot fi deschise și când patul este ridicat. Masa pliantă glisantă este atașată, pentru a economisi spațiu. Pentru micul dejun sau cina în 4, scaunul șoferului se rotește la 140°, iar scaunul pasagerului se rotește la 180°. Un sertar de sub bancheta din spate și o cutie de depozitare deasupra capului oferă mult spațiu pentru lucruri care nu ar trebui să lipsească într-o aventură. Sertarul este detașabil, permițând, astfel, mărirea portbagajului, pentru a găzdui obiecte voluminoase, precum schiurile sau plăcile de surf. La fel de practice sunt și echipamentele de duș exterior și de camping, disponibile opțional, pentru zona exterioară cu o masă și două scaune.

Patul de acoperiș, de 2,05×1,13 m, este format dintr-o saltea din spumă rece, de înaltă calitate, și elemente elastice punctiforme, care permit o poziție de dormit confortabilă și ergonomică. Burduful, din material textil, al acoperișului pop-up este opac, impermeabil și se poate respira prin el. Două ferestre laterale și o fereastră în față, cu fermoar și paravane, oferă aer proaspăt. În plus, două lumini reglabile și flexibile creează o ambianță de iluminare individuală. Trapa de sticlă acționată electric, disponibilă opțional, oferă o vedere directă asupra stelelor din patul de pe acoperiș. Șezutul banchetei din spate poate fi transformat într-un pat dublu, cu dimensiunile de 2,05×1,13 m, prin apăsarea unui buton. În poziția înclinată, aerul este evacuat automat de pe suporturile laterale, iar scaunul se ridică, pentru a ascunde centurile de siguranță. Spătarul scaunului este împărțit în două și poate fi reglat electric, pe fiecare parte. Extensia de pat poate fi ridicată ca tăblie de pat. Fereastra din hayon poate fi deschisă separat, pentru o perspectivă spectaculoasă asupra naturii de afară.

MBAC cu funcții noi

Datorită modulului inovator de interfață Mercedes-Benz Advanced Control Interface (MBAC), noul V-Class Marco Polo este o casă inteligentă, mobilă. Numeroase funcții din zona lounge pot fi operate central și intuitiv, prin intermediul ecranului tactil de 12,3 inch din cockpit, sau al aplicației MBAC pentru smartphone. De exemplu, pentru a face o seară confortabilă cu doar câteva click-uri: reduceți luminile, porniți muzica și reduceți temperatura frigiderului pentru băuturi reci – totul fără să vă ridicați de jos. În plus, MBAC oferă un concept cuprinzător de avertizare și raportare.

Mercedes-Benz Vans a adăugat două funcții noi la modulul de rețea inteligent. Dacă van-ul se află pe un teren ușor denivelat, nivelul suspensiei pneumatice AIRMATIC poate fi reglat cu ușurință, prin apăsarea unui buton. Cu noul Camping Mode, este posibil să dezactivați diverse funcții ale vehiculului care nu sunt relevante, în timpul șederii la camping sau în natură.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.