Noul Crafter

crafter lansarePrincipalul obiectiv avut în vedere în cadrul dezvoltării noului Crafter a fost oferirea unei soluții, în domeniul transportului, cât mai avantajoasă din punct de vedere economic. Totodată, inginerii Volkswagen au dezvoltat noul Crafter ținând cont de părerile clienților.

Cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3 și 5,5 tone, un volum de încărcare a mărfii de până la 18,4 mc, dar și posibilitatea de a alege un model dintr-o gamă foarte variată, noul Crafter este o soluție în ceea ce privește îndeplinirea atribuțiilor zilnice, promițând să satisfacă solicitările celor mai pretențioși clienți.

Latura tehnică

Noul Crafter, proaspăt câștigător al „International Van of the Year 2017”, dispune de un șasiu care a fost reproiectat în totalitate, având în dotare o direcție electromecanică, motoare eficiente, optimizate atât pentru călătorii lungi, cât și pentru traficul urban, soluții bine gândite pentru încărcare, multiple variante pentru producătorii de suprastructură, scaun ergonomic pentru șofer și un număr însemnat de sisteme de asistare a conducătorului auto. O gamă extrem de variată de derivate este pusă la dispoziție pentru noul Crafter, incluzând versiunile de mare tonaj. În versiunile Furgon și Kombi, noul Crafter este disponibil în diverse lungimi (5.986, 6.836 sau 7.391 mm pentru furgon), precum și înălțimi (2.355, 2.590 sau 2.798 mm pentru furgon). Pe lângă acestea, sunt oferite și variante deschise – cu cabină simplă sau cabină dublă, cu diferite lungimi, cu sau fără soluții pentru suprastructuri.

Motorizare personalizată

Propulsoarele Euro 6 îmbunătățite, bazate pe platforma diesel modulară, au fost configurate special pentru noul Crafter, destinate transportului pe distanțe scurte și lungi. Motorul 2.0 TDI, „EA 288 Commercial”, care a fost dezvoltat suplimentar pentru Crafter, este disponibil cu tracțiune față, la trei praguri de putere: 102, 140 CP sau, în varianta BiTurbo TDI, 177 CP. Motorul este montat transversal și este înclinat la opt grade spre puntea față, lucru ce conduce la o lungime mai scurtă de echipare și, prin urmare, asigură mai mult spațiu pentru șofer și sarcina utilă crescută. Toate motoarele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6 și sunt prevăzute cu sistem stop-start, ca dotare standard. Aceste motoare sunt, în medie, cu 15% mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. Noul Crafter promite robustețe, un grad de uzură redus, precum și costuri competitive de întreținere și reparații. Toate acestea conducând la un cost total de proprietate (TCO) scăzut, de-a lungul ciclului de funcționare al autovehiculului. De la jumătatea lui 2017, oferta va fi completată de sistemul de tracțiune integrală 4MOTION, cu un motor montat transversal, dar și de sistemul de tracțiune spate, cu motor montat longitudinal. Pentru cei ce doresc să contribuie la „verdele” planetei, Crafter oferă și o soluție electrică.

Inovația germană din Polonia

Producția acestui nou model de Crafter a fost alocată unei noi fabrici, deschisă în Polonia, la Wrzesnia, în care s-au investit aproximativ 800 milioane Euro. Noua clădire a uzinei a fost construită conform ultimelor standarde de protecție a mediului, promițând noi standarde în materie de tehnici sustenabile de producție. Accentul este pus pe roboți ce au un consum redus de energie, pe o nouă tehnologie laser și pe o serie de procese de vopsire ultra-moderne. Făcând parte din conceptul „Think Blue. Factory.” (programul de mediu al Volkswagen), înaltele standarde de mediu ale Volkswagen au fost luate în considerare încă de la începutul planificării și construcției noii uzine; spre exemplu, cabinele de vopsire funcționează cu tehnologia „EcoDryScrubber” de curățare a aerului, care permite o reducere cu 60% a consumului de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.