One stop shop


Transport, depozitare, distributie, vama… H.Essers a dezvoltat un sistem prin care furnizeaza clientilor servicii complete de logistica – conceptul „One stop shop“. Optimizarea fiecarei activitati precum si buna comunicare cu clientii reprezinta elemente cheie ale acestui tip de serviciu.

Informarea corecta si in timp real a clientilor face parte din conceptul dezvoltat de H.Essers, in spate aflandu se sisteme IT complexe.

Incercam sa eliminam erorile umane utilizand o interfata comuna cu clientii nostri, la baza avand sistemele noastre WMS (warehouse management system) si TMS (transport management system). Clientul poate astfel sa vada oricand pe website-ul nostru ceea ce se intampla cu marfa. Sistemele WMS si TMS pe care le utilizam si care sunt legate intre ele sunt dezvoltate de propriul departament de IT“, a precizat Robert Pasaniuc, Business Development H.Essers.

Rutier, dar si feroviar

La ora actuala, compania dispune de 1.045 capete tractor, 53 de camioane, 2.759 de semiremorci, parcurgand in ultimii trei ani peste 43 de milioane km.

Pentru optimizarea utilizarii flotei, compania dispune de aproximativ doua semiremorci la un cap tractor. La noi, un cap tractor nu sta, lasa semiremorca la descarcat si pleaca mai departe cu o alta semiremorca. Iar cursele sunt cunoscute in avans. In plus, combinam transporturile interne cu cele internationale pentru a eficientiza cat mai mult flota, pentru a atinge cel putin 85% capacitate de incarcare“, a completat Robert Pasaniuc.

Nici transportul feroviar nu a fost neglijat.

Pe langa propria flota de camioane, transportul international este deservit si de patru trenuri saptamanale, Belgia-Oradea. In curand, va fi introdus al cincilea tren, iar pana in 2012 ne planificam sa avem sapte trenuri saptamanale“, a explicat Robert Pasaniuc.

In ceea ce priveste transportul international, flexibilitatea este cuvantul de ordine, pentru a putea face fata fluctuatiilor sezoniere. Astfel, acest tip de transport este deservit cu o varietate mare de autovehicule, detinute de companie, dar si subinchiriate.

In medie, H.Essers distribuie lunar peste 16.000 de paleti.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.