Proiectul City Van de la Mercedes are un nume: Citan

La inceputul lunii februarie, la Stuttgart, constructorul german Mercedes Benz si-a anuntat intentia de a patrunde pe piata vehiculelor comerciale usoare, pe segmentul city van. Modelul care va avea sarcina aceasta va purta numele de Citan si va fi lansat oficial in partea a doua a acestui an.

In cadrul evenimentului desfasurat la Stuttgart, in „inima“ Mercedes, la Singelfinden, a fost dezvaluita publicului schita noului model, acesta fiind fructul colaborarii perfectate la finalul anului trecut intre Mercedes Benz si Renault-Nissan.

Parteneriat cu Renault

La baza noului Mercedes Citan, sta deja un vehicul comercial consacrat, Renault Kangoo. Schitele oferite de catre germani tradeaza viitoarea utilitara care va fi lansata oficial la IAA Hanovra, eveniment programat in toamna acestui an. Numele Citan este rezultatul combinarii cuvintelor „city“ si „titan“, iar rolul acestuia va fi acela de a ocupa locul de la baza gamei comerciale, ca frate mai mic al modelelor Vito/Viano, Sprinter si Vario. Noul model va fi oferit intr-o varietate de carosari si lungimi, de la vanul clasic, pana la versiunea de pasageri. Din punct de vedere tehnic, trebuie specificat ca platforma va fi comuna cu cea a Renault Kangoo, la fel si motoarele. Acestea din urma vor suferi mici imbunatatiri, mai ales in ceea ce priveste emisiile de noxe; fara indoiala, inginerii germani vor face apel la deja cunoscutul pachet BlueEfficiency. Varianta unui Citan electric nu este exclusa nici ea, mai ales ca Mercedes a experimentat deja aceasta solutie pe un model utilitar, Vito E-Cell. Linia de productie folosita va fi cea de la Maubege, Franta.Operator puternic pentru oras

Termenul Citan desemneaza un operator puternic, caracterizat ca fiind un specialist in domeniul logisticii urbane. Autovehiculul destinat mediului urban este construit pentru a raspunde perfect nevoilor specifice sectoarelor comerciale, industriale si de service: un compartiment mare pentru incarcaturi intr-un design compact, atribute specifice Mercedes-Benz printre care individualitate, dinamica, manevrabilitate, siguranta si calitate, in combinatie cu eficienta consumului de combustibil si nivelul scazut de emisii de CO2.

Un autovehicul Mercedes-Benz complet

Designul noului Citan, specific Mercedes-Benz, aduce un aer proaspat in randul autovehiculelor comerciale usoare cu destinatie urbana. De la grila radiatorului pana la faruri, barele de protectie si capota, nu exista nici un dubiu ca Citan este un Mercedes-Benz, chiar si fara steaua caracteristica. Constructorul a promis ca noul Citan se va remarca prin usurinta manevrarii, interior, materiale si fabricatie ce raspund standardelor cu care neau obisnuit autovehiculele comerciale usoare de la Mercedes-Benz. Citan a fost dezvoltat si testat conform acelorasi standarde ale fratilor mai mari, Mercedes-Benz Sprinter si Vito, si se potriveste perfect cu aceste autovehicule din toate punctele de vedere. Acest lucru se reflecta nu numai in robustetea noului Citan, dar si in dinamica si siguranta de care da dovada, Citan oferind in aceeasi masura agilitate si confort, in stilul specific Mercedes-Benz. Ca si in cazul celorlalte modele Mercedes-Benz, siguranta este o trasatura standard, cu sistemul ESP ca parte integranta din echipamentul de baza al tuturor versiunilor. O gama variata de motoare diesel sau pe benzina, economice si cu emisii scazute, raspunde oricarei categorii de nevoi in ceea ce priveste dinamica in condus.

Individualitate sporita, gama variata de servicii

Individualitatea este o trasatura definitorie a autovehiculelor comerciale usoare de la Mercedes-Benz. Noul Citan va fi disponibil in variante furgon, pentru transport de persoane si Mixto, in mai multe versiuni de lungime si greutate. De asemenea, acesta poate fi adaptat in numeroase variante pentru fiecare mod specific de utilizare.

Cumparatorii de Citan se vor putea bucura de expertiza si serviciile complete ale autovehiculelor comerciale usoare Mercedes-Benz: noul autovehicul comercial usor cu destinatie urbana va fi oferit cu un portofoliu extins de servicii.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

Stuttgart, Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.