RENAULT TRUCKS: E-Tech Trafic completează gama electrică

În contextul angajamentului său față de electrificarea rapidă a gamelor sale de vehicule, Renault Trucks adaugă un nou vehicul comercial ușor ofertei sale, și anume modelul Renault Trucks E-Tech Trafic, ale cărui vânzări vor începe în cursul acestui an, pe segmentul de van-uri medii. Producătorul francez oferă, acum, o gamă completă de vehicule integral electrice, de la 650 kg, la 44 t.

Trecerea la soluțiile de transport cu emisii reduse de carbon reprezintă o prioritate pentru Renault Trucks, care tocmai a încheiat electrificarea tuturor modelelor sale de vehicule, proiectate să opereze în medii urbane și peri-urbane. Fie că este vorba despre livrări, distribuție, colectare de deșeuri sau șantier, toate tipurile de utilizări sunt acoperite de Renault Trucks E-Tech T și C, Renault Trucks E-Tech D, D Wide și D Wide LEC (16, 19 și 26 t), Renault Trucks E-Tech Master (3,1 și 3,5 t) și, începând din acest an, de Renault Trucks E-Tech Trafic (3,07 t).

Un vehicul integral electric, pentru utilizare urbană

Având în vedere dezvoltarea spectaculoasă înregistrată de e-commerce, de livrări și a utilizării contractorilor pentru renovarea locuințelor, numărul vehiculelor comerciale de pe străzile orașelor noastre crește în mod constant.

Deoarece vehiculele electrice le oferă profesioniștilor garanția că vor putea să-și continue activitatea în centrele orașelor indiferent de reglementările locale, păstrând, în același timp, un nivel ridicat al calității vieții orășenilor, Renault Trucks a adăugat gamei sale electrice modelul E-Tech Trafic.

Renault Trucks E-Tech Trafic este proiectat pentru condusul în oraș. De dimensiuni medii și ușor de manevrat, cea mai compactă versiune a sa poate fi condusă până în parcările acoperite sau spațiile standard de parcare pentru autoturisme.

Pentru a răspunde necesităților tuturor profesioniștilor din domeniul livrărilor sau ale contractorilor, vehiculul este disponibil într-o mare varietate de configurații: trei versiuni de panel van (L1H1, L2H1 și L2H2), două versiuni panel van cu cabină dublă (L1H1, L2H1) și o versiune cu platformă. În versiunile de furgon, Renault Trucks E-Tech Trafic oferă un volum de încărcare cuprins între 5,8 și 8,9 mc și o lungime utilă de 4,15 m. Înălțimea interioară confortabilă, de 1.898 mm, a versiunii H2 este suficientă pentru ca o persoană să poată sta în picioare, în orice punct al spațiului de încărcare.

Vehiculul este propulsat de un motor electric de 90 kW (120 CP) și are o capacitate de remorcare de 920 kg. Dispune de baterii de 52 kWh și oferă o autonomie de 297 km în ciclu combinat: una dintre cele mai bune cifre de consum de energie de pe piață, cu 18,7 kWh, ceea ce sprijină reducerea costului de proprietate al vehiculului. Vehiculul poate fi încărcat de la 15 la 80% în 60 de minute, cu un încărcător rapid (DC).

Servicii customizate

Pentru a ajuta clienții să facă trecerea la vehiculele electrice fără probleme, producătorul oferă suport personalizat, care include un studiu preliminar al necesităților și utilizării, precum și consiliere în privința soluțiilor de încărcare. Renault Trucks oferă, de asemenea, soluții financiare personalizate și suport în managementul subvențiilor guvernamentale (în funcție de țară).

Pentru un control complet al costurilor, Renault Trucks oferă și un pachet care acoperă costul vehiculului, contractul de mentenanță Start&Drive, asigurările și finanțarea.

Renault Trucks E-Tech Trafic vine, de asemenea, cu o garanție de opt ani pentru bateria de tracțiune și de doi ani pentru restul vehiculului, inclusiv piese, manoperă și asistență 24 h. Vehiculul beneficiază, de asemenea, de o gamă de servicii bazate pe experiența Renault Trucks, care are zone speciale destinate vehiculelor comerciale în cadrul unităților dealerilor săi (Fast&Pro) și oferă programări rapide și program prelungit de lucru, inclusiv sâmbăta.

Renault Trucks E-Tech Trafic va fi disponibil în Franța, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Țările de Jos, Elveția, Italia și Germania începând din octombrie 2023.

Specificații tehnice Renault Trucks E-Tech Trafic

 • Modele – Van: L1H1, L2H1, L2H2
             – Van cabină dublă: L1H1, L2H1
             – Platformă
 • Masă brută a vehiculului: 3,07 t
 • Sarcină utilă: până la 1,16 t
 • Motor electric: 90 kW
 • Cuplu maxim motor electric: 245 Nm
 • Baterie litiu-ion: 52 kWh
 • Încărcător: până la 22 kW AC și până la 50 DC
 • Viteză maximă: 110 km/h
 • Capacitate de remorcare: 920 kg
 • Autonomie reală: 297 km (ciclu combinat WLTP).

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.