RENAULT TRUCKS: Angajament pentru sustenabilitate

Schimbările climatice, creșterea populației și urbanizarea nu transformă numai mediul, ci și ceea ce cerem de la transport și infrastructură. Pentru a rămâne relevant și a face lumea un loc mai bun, Renault Trucks și-a asumat o serie de angajamente și va continua să ofere clienților soluții mai sustenabile și mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Cercetarea și dezvoltarea, achizițiile, producția, vânzările, serviciile post-vânzare – Renault Trucks își ia foarte în serios responsabilitățile economice, ecologice și sociale, în rolurile sale de angajator, producător și jucător-cheie în domeniul transporturilor rutiere.

Schimbările climatice

Pentru a combate schimbările climatice, Renault Trucks se angajează să reducă emisiile de gaze cu efect de seră prin dezvoltarea unor soluții de transport neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și prin minimizarea impactului asupra mediului al activităților sale.

Renault Trucks s-a angajat să contribuie la obiectivele stabilite prin intermediul Acordului de la Paris și și-a setat propriile sale ținte de reducere, stabilite pe baza unei inițiative bazate pe știință (SBTi). Acestea acoperă trei zone de acțiune: emisiile direct legate de activitatea sa (Scop 1), emisiile indirecte provenite din energia cumpărată și consumată (Scop 2) și toate celelalte emisii indirecte din lanțul valoric, majoritatea provenite din utilizarea produselor vândute (Scop 3).

Renault Trucks și-a propus să obțină o flotă 100% independentă de combustibili fosili, până în 2040. Acest lucru va fi obținut prin intermediul camioanelor electrice, care ar trebui să atingă 50% din vânzări până în 2030, dar și prin dezvoltarea unor soluții bazate pe alte energii alternative și, pe termen scurt, prin introducerea unor tehnologii diesel optimizate, cu un consum de combustibil eficient.

Politica ecologică a fabricantului francez se bazează pe un sistem riguros de management, care aduce laolaltă rețeaua sa de distribuție, furnizorii și partenerii. Renault Trucks își produce camioanele în fabrici certificate ISO 14001, iar producția este organizată în așa fel încât să se concentreze pe reducerea consumului de energie, apă și materii prime și pe limitarea și reutilizarea deșeurilor. Toate locațiile Renault Trucks sunt aprovizionate cu electricitate provenind 100% din surse regenerabile.

Resursele

Renault Trucks își conservă resursele și face eforturi pentru a reduce consumul de materii prime, pe de o parte prin îmbunătățirea productivității proprii și a clienților săi, iar, pe de altă parte, prin aplicarea principiilor economiei circulare.

De exemplu, și-a stabilit ca obiectiv să sprijine dublarea productivității operațiunilor logistice ale clienților, cu ajutorul unor vehicule cu o durată mai lungă de utilizare și al unor servicii precum mentenanța predictivă, proiectate să le asigure disponibilitate operațională maximă.

Pentru a limita utilizarea materiilor prime și impactul asupra mediului al vehiculelor pe care le produce, Renault Trucks a adoptat abordarea economiei circulare, care ia în considerare a doua și a treia viață a vehiculelor, precum și refolosirea și reciclarea lor sub diverse forme.

Regenerare – Renault Trucks renovează și recondiționează vehiculele rulate, le actualizează softurile și le echipează cu cele mai recente dezvoltări tehnologice disponibile pentru camioanele noi.

Reutilizare – prin intermediul Fabricii de Camioane Rulate, producătorul oferă o a doua viață vehiculelor rulate, prin transformarea lor în funcție de cerințele pieței, pentru a oferi camioane personalizate, adaptate necesităților operatorilor: transformarea capetelor tractor în rigide, conversia către biodiesel.

Reciclare – Renault Trucks oferă o gamă largă de piese și componente mecanice recondiționate, pentru înlocuirile standard. Acest lucru face posibilă reducerea impactului asupra mediului în timpul producției cu 60%, comparativ cu piesele de schimb noi.

Camioane produse de oameni, pentru oameni

Renault Trucks ține la sănătatea și siguranța angajaților săi și ale utilizatorilor produselor, promovează pregătirea profesională, diversitatea și incluziunea, precum și comportamentul etic.

Producătorul face toate eforturile pentru a se asigura că produsele sale nu cauzează accidente și se străduiește să creeze condițiile care le vor permite angajaților să plece de la serviciu în fiecare zi într-o stare de sănătate fizică și mintală.

Industria se confruntă cu schimbări tehnologice semnificative și cu noi modele de business. Acest lucru stimulează producătorul să-și continue eforturile pentru dezvoltarea profesională a colegilor și să se concentreze pe activități care să le ofere aptitudinile necesare pentru a îndeplini aceste noi cerințe.

De asemenea, diversitatea reprezintă un factor critic pentru succes, pentru că le permite tuturor să fie cea mai bună versiune a lor. Femeile nu sunt reprezentate suficient, în industria auto, fapt pentru care Grupul Volvo dorește ca acestea să ajungă să reprezinte 35% din forța de muncă a grupului, până în 2030.

Renault Trucks este semnatar al UN Global Compact din 2004 și s-a angajat, astfel, la implementarea și respectarea celor zece principii universale de drepturile omului și ale lucrătorilor, de protecție a mediului și de luptă împotriva corupției.

Producătorul lucrează în fiecare zi pentru crearea și îmbunătățirea condițiilor de recrutare și pentru garantarea satisfacției angajaților, pentru a reține cele mai mari talente în cadrul companiei. Ca jucător important economic și social, Renault Trucks s-a atașat puternic de dezvoltarea regiunilor în care operează și sprijină diferite inițiative, în special în domeniul integrării socio-economice. La nivel internațional, producătorul s-a alăturat cauzei ONU în lupta împotriva foametei, prin intermediul World Food Programme. Prin implicarea angajaților voluntari în misiuni de training în Africa sub-sahariană, Renault Trucks își pune aptitudinile de producător în slujba unor misiuni vitale de transport.

Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.