Romanian PRO Driver Competition 2022

Aflată la cea de a doua ediție, singura competiție națională dedicată șoferilor profesioniști, Romanian PRO Driver Competition 2022, și-a desemnat câștigătorii, la finalul a două zile încărcate de emoții și adrenalină.

Competiția, organizată de infotrucker.ro, a adunat la startul său 41 de șoferi profesioniști, dintr-un total de 120 înscriși prin intermediul formularului online. Zilele de competiție au fost 26 și 27 august 2022, iar locația aleasă a fost parcarea Corsarul Roșu (A1, km 30).

„După doi ani grei de criză sanitară, în care evenimentele de acest tip n-au putut fi organizate, din cauza restricțiilor, ne bucurăm că, în acest an, am putut relua proiectul început în 2019. Pot spune că RPDC 2022 a fost un real succes, atât pentru noi că organizatori, cât și pentru participanți și parteneri”, a spus Mircea Ciolpan, owner infotrucker.ro, organizator al Romanian PRO Driver Competition.

Probele

La ediția din acest an, s-au putut înscrie șoferii profesioniști cu vârsta peste 21 de ani, indiferent de sex sau naționalitate, cu domiciliul sau reședința în România sau străinătate, care au trebuit să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe criterii. Probele teoretice și practice din concurs au fost gândite astfel încât să cuprindă cât mai multe din situațiile întâlnite zilnic de către șoferii profesioniști.

Pentru a ajunge în finală și să câștige titlul Romanian PRO Driver Competition, concurenții au trebuit să parcurgă nouă probe de concurs – probă teoretică, probă testare reflexe, probă pre-verificare camion înainte de plecare, probă arimare marfă și cinci probe de condus.

RPDC 2022 a debutat cu proba etilotestului, această fiind eliminatorie, apoi a continuat cu proba teoretică, proba de testare a reflexelor, proba de distribuire a încărcăturii, pre-verificare a camionului înainte de plecare și două probe practice. Una doar cu autotractorul și alta cu ansamblu complet.

După parcurgerea celor șapte probe din prima zi, corpul de arbitri a decis să nu elimine pe nimeni, astfel că toți concurenții din prima zi au fost calificați pentru a doua zi de concurs.

Adrian Manea, câștigător pentru a doua oară consecutiv al RPDC

Parcursul lui Adrian Manea în cadrul RPDC 2022 nu a fost unul lipsit de emoții, acesta terminând prima zi de concurs pe locul 7, dintr-un total de 41 de concurenți. În a doua zi de concurs, Adrian și-a îmbunătățit evoluțiile, reușind să se califice în semifinalele competiției de pe locul 4. În semifinale, Adrian a reușit să-și păstreze calmul și concentrarea, reușind să treacă mai departe și să-și adjudece locul I, câștigând pentru a doua oară consecutiv concursul.

Express Euroscan a dus titlul pe echipe în Bucovina

La RPDC 2022 s-a consemnat și o premieră. Față de prima ediție, unde a existat un singur clasament, la ediția din acest an au fost patru clasamente distincte: Clasament General, Clasament Echipaj (doi șoferi), Clasament Echipe (trei șoferi) și Clasament Ladies. Cei înscriși ca echipaj sau echipă au punctat în Clasamentul General, din care, ulterior au fost extrase clasamentele pe Echipe și Echipaj.

În Clasamentul Echipe, s-au înscris șase companii de transport: H.Essers România, Blue River, Vio Trans Grup, International Alexander, Tiberius Spedition și Express Euroscan. La finalul celor două zile de concurs, echipa companiei de transport Express Euroscan, formată din Paul Pânzar, Liviu Gavrilovici și Paul Croitor, a cumulat cele mai multe puncte, devenind în premieră campioană a ediției RPDC 2022.

Înscrierile pentru RPDC 2023 vor începe în primăvară, urmând ca data și locul să fie anunțate.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.