SCANIA: Noua generație Interlink

Scania a introdus, pe parcursul ultimilor doi ani, o nouă generație de autobuze și autocare. Noul autobuz Interlink este destinat utilizării în mediul urban și în interurban.

Ca elemente principale, remarcăm că sașiul și caroseria sunt complet noi, iar producătorul anunță că se pot obține economii de combustibil de până la 8%. În plus, este oferită o gamă largă de opțiuni și de specificații, sisteme avansate de siguranță, noi servicii de funcționare și o zonă semnificativ actualizată pentru șofer.

Flexibilitatea ridicată a autobuzelor Scania Interlink oferă mai multe opțiuni, în ceea ce privește lungimea vehiculului și aspectul interior, compartimentele pentru bagaje, configurațiile ușilor, clasificarea, sistemele de propulsie și multe altele. Noile opțiuni includ autobuze mai lungi, cu 2 osii, cu o capacitate crescută de pasageri, precum și autobuze mai scurte, pe gaz.

Ergonomie și siguranță

Mediul de lucru al șoferului are o ergonomie și o accesibilitate excelentă, un control îmbunătățit al climei, precum și caracteristici de siguranță. Vizibilitatea și raza mare de bracaj contribuie la o manevrabilitate îmbunătățită. Sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) îi oferă acestuia un control bun al vehiculului, prin manevrabilitate, direcție și frânare asistate, îmbunătățite.

Acest lucru, împreună cu Scania Zone, care se asigură că șoferul respectă limitarea de viteză în zona școlilor și în alte părți, crește siguranța și ajută la minimizarea accidentelor, evitând, astfel, și costurile inutile.

Karolina Wennerblom, șeful departamentului de management al produselor, Scania Buses & Coaches: „Gama largă de sisteme de propulsie cu emisii reduse de carbon este, de asemenea, o parte a flexibilității. Oferim biodiesel (FAME), HVO, biogaz și opțiuni hibride, care reduc semnificativ emisiile de CO2, astăzi.”

Odată cu lansarea noului Scania Interlink, compania a introdus o gamă complet nouă de autobuze destinate operațiunilor urbane.

Avantajele Interlink

Producătorul suedez anunță că noul Scania Interlink este extrem de eficient din punct de vedere energetic, aducând economii substanțiale de combustibil, de până la 8%, datorită eficienței îmbunătățite a motorului și a cutiei de viteze, noua funcție Start/Stop și cruise-controlul contribuind la reduceri suplimentare.

Are o suspensie față independentă iertătoare, care mărește confortul de rulare, în timp ce crește capacitatea de încărcare cu 500 kg. Vehiculul este proiectat pentru a limita deteriorarea și a evita deformarea componentelor precum sistemul de direcție, sistemul de post-tratare a gazelor sau bateriile, critice pentru a minimiza timpul de nefuncționare și reparațiile costisitoare.

Timpul de funcționare este sporit și mai mult, prin colțurile din față ușor de schimbat, ușurința la curățare și, nu în ultimul rând, prin compatibilitatea vehiculului cu întreținerea flexibilă Scania, pro-activă și în timp real, bazată pe date.

Expresiv și atrăgător

Noua expresie a autobuzului este una modernă, contemporană, cu geamuri laterale mai mari, faruri Bi-LED sau Bi-Halogen și noi lumini laterale și spate. Ușile glisante electrice au ca rezultat un timp de funcționare mai mare și costuri de întreținere mai mici, iar, în interior, materialele noi reduc zgomotul. Sistemul de climatizare minimizează consumul de energie, indiferent de climă. Acest lucru, împreună cu interiorul nou și mai luminos, ajută la creșterea atractivității pentru pasageri.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.