SOMPRODUCT ÎN CTPARK: Un spațiu logistic cu totul altfel

Surpriză! Acesta a fost sentimentul pe care l-am avut în momentul în care am intrat în cel mai mare magazin de mobilier SomProduct România, dezvoltat în Cluj, într-un spațiu de 2.500 mp, pus la dispoziție de CTP. Modul în care poate să arate un depozit (chiar și clasa A) a fost cu totul neașteptat și demonstrează potențialul pe care spațiile industriale moderne îl au, pentru crearea de soluții noi.

Așezarea în același parc a depozitului cunoscutului furnizor român de mobilă (10.000 mp) dar și a magazinului (2.500 mp) oferă, din start, posibilități de optimizare a costurilor. În plus, magazinul răspunde nevoii clujenilor de a putea vedea mobila pe care o vor cumpăra, fără să se lovească de camioane, în parcul industrial, pentru simplul motiv că fluxul de vizitatori este orientat către orele de după serviciu sau în weekend, perioadă în care activitatea de încărcare sau descărcare din depozite se diminuează.

O investiție de 1 milion de euro

SomProduct România a inaugurat, la sfârșitul lunii martie, cel mai mare magazin de mobilier și decorațiuni, un concept de peste 2.500 mp, care aduce împreună branduri cu tradiție, recunoscute la nivel internațional. Investiția se ridică la aproximativ 1 milion de euro și face parte din planul de extindere a businessului pentru următorii 10 ani.

Compania are în vedere deschiderea de magazine în mai multe orașe din România, precum și gestionarea a cât mai multor spații de depozitare, pentru a facilita transportul și livrarea rapidă a produselor. „În 2018, am început cu un depozit de aproximativ 2.200 mp, la Baia Mare, un an mai târziu ne-am relocat la Cluj, într-un spațiu de 5.500 mp, iar, astăzi, activăm în peste 10.000 mp. Echipa CTPark, în frunte cu Ana Dumitrache și Andrei Koszti, a fost liantul de care aveam nevoie, în procesul nostru de dezvoltare”, a afirmat Sergiu Cadar, fondatorul SomProduct, precizând că CTP a reușit să găsească, într-o perioadă foarte scurtă, spațiile potrivite nevoilor companiei.

Conform declarațiilor fondatorului său, SomProduct își propune să devină cel mai mare brand Home&Deco din România, în următorii 3-5 ani, cu peste 500.000 de clienți tratați anual.

SMP Courier, soluția corectă pentru livrarea produselor mari

Livrarea produselor mari de mobilier către clienți reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări pentru operatorii din această piață.

Acesta este motivul pentru care a fost înființată SMP Courier, o companie de curierat specializă în livrarea de mobilier greu, care va lucra inclusiv pentru terți. „SMP Courier a rezolvat atât o necesitate internă, cât și o problemă la nivel național, pe care majoritatea retailerilor din piața de profil o întâmpină: livrarea articolelor de mobilier voluminoase (canapele, colțare, paturi, mese, scaune, seturi de mobilier), care necesită o manipulare cu cel puțin 2 persoane”, a explicat Sergiu Cadar.

Comenzi online

somproduct.ro are peste 90.000 de articole Home&Deco inserate în magazinul online și își propune, pe termen mediu și lung, să reușească o livrare rapidă, în 24 de ore, a 95% din produsele aflate în stoc. Cele mai vândute produse fac parte din categoria pieselor de mobilier greu, până în prezent, cea mai mare comandă înregistrată în magazinul online fiind de 60.000 de lei.

Război la graniță. Impact în vânzări

„Izbucnirea războiului din Ucraina a impactat achizițiile online în zona de mobilier și decorațiuni (…) Retrăim momente similare celor de la declanșarea pandemiei. În primele 2 săptămâni, odată cu mediatizarea conflictului militar, piața a scăzut drastic, cu aproximativ 30% (…). Dacă tensiunile pe plan geo-politic vor crește, în vecinătatea țării noastre, ne așteptăm ca volumul comenzilor să scadă. Cea mai mare îngrijorare a noastră este, însă, creșterea necontrolată, în această perioadă, a prețurilor de achiziție: între 15 și 30%”, preciza Sergiu Cadar, fondatorul SomProduct cu ocazia lansării magazinului din Cluj.

SomProduct este o companie cu tradiție în România, având o experiență de peste 13 ani în industria Home&Deco.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.