Viitorul in viziunea Kia


In ultima vreme, producatorul coreean Kia Motors a realizat vehicule cu un design aparte, cum ar fi modelele Soul, Forte Coup, Sorento si Sportage, ce nu s-au indepartat foarte mult de conceptele care le-au precedat. La North American International Auto Show 2011, studioul de design Kia din USA a prezentat ultima sa creatie, conceptul KV7.

Gandit ca un „activity van“ modern, conceptul KV7 reprezinta o provocare aruncata ideii ca vanurile sunt strict pentru transportul familiilor numeroase si exprima o viziune a unui vehicul cu capacitatea functionala de a transporta mai multe persoane si bagajele lor, fiind, in acelasi timp, si un „social hub“ pentru grupuri de prieteni si cautatori de aventura.

Ideea de la baza conceptului

In procesul regandirii vanului si a ceea ce imaginea acestuia ar putea fi, echipa de design Kia din California a imaginat un interior care sa raspunda necesitatilor unei nise noi de consumatori denumita „Ringleaders“. Mai degraba decat de a folosi un van pentru transportul copiilor si persoanelor insotitoare, Ringleaders sunt preocupati sa organizeze excursii, cautand aventura pentru ei si prietenii lor, cuvantul de ordine fiind „impreuna“. De aceea, conceptul de interior implica patru scaune pivotante, inclusiv cel al soferului, si un mini-lounge cu scaune pentru trei persoane in partea din spate.

Futuristica in design

Designul de la baza lui KV7 este in contrast cu sablonul deja existent in acest segment si se bazeaza pe aceeasi filosofie ca si crossover-ul urban Soul, pentru a crea un limbaj unic de design, care aduce influentele SUV in acest segment. Aspectul masinii pare a fi unul lat, lucru evidentiat de montantul A si de designul parbrizului, mai putin vertical decat cel al minivanurilor traditionale. Aspectul exterior si rotile de 20 de inch impun un look modern, inspirand increderea si puterea unui SUV. Cea mai neobisnuita dotare este portiera tip „aripa de pescarus“ a pasagerilor, care creeaza un spatiu generos de acces catre interior atunci cand e deschisa impreuna cu usa pasagerului fata. Partea frontala este definita de o interpretare aparte a grilei Kia, cu faruri tip led verticale, integrate in linia de design. KV7 prezinta cateva elemente cu lumini tip led, pe care echipa de design le ia in calcul pentru dezvoltarea viitoarelor produse de serie, inclusiv linia continua de lampi de ceata tip led, care se intinde in partea frontala pe toata latimea vehiculului si semnalizatoarele de pe oglinzi si din spate, care pulseaza in directia semnalata. in ciuda aspectului non-traditional, dimensiunile lui KV7 sunt reprezentative pentru segmentul van si permit configurarea flexibila a scaunelor, oferind si o multitudine de posibilitati de depozitare.

Avangardism

Interiorul este deschis, relaxant, iar tema lui KV7 este bazata pe o paleta de culori moderne precum bejul estompat, tonurile de verde dar si pe utilizarea unor materiale aparte atat pentru scaune cat si pentru alte suprafete. Sunt folosite multe materiale neconventionale, cum ar fi lemnul pentru partea de podea, dar si lana si fetrul care creeaza o atmosfera calda. La actionarea butonului de pornire, plansa de bord se misca spre sofer, facilitand accesul la comenzi si la display-ul multifunctional care integreaza infotainmentul, clima si sistemul de navigatie intr-o singura interfata intuitiva, controlata de un mouse trackball, montat in bord. Pasagerii din spate au interfata lor separata, sub forma unui display touch-screen. KV7 este pregatit Wi-Fi, ambele display-uri avand conectivitate internet. in prelungirea folosirii experimentale a tehnologiei led la exterior, interiorul prezinta multe accente iluminate si o linie de contur cu leduri verzi, care delimiteaza bordul, panoul de instrumente si display-ul din spate. Elementul final care separa conceptul KV7 de restul minivanurilor este noul motor de 2.0 litri turbo GDI, capabil sa dezvolte 285 CP, cuplat la o cutie automata in 6 trepte.

Fisa tehnica

Motor: 2.0 turbo GDI

Putere: 285 CP

Cutie: 6 trepte, automata

Lungime: 4.873 mm

Latime: 2.033 mm

Inaltime: 1.729 mm

Ampatament: 3.100 mm

Jante: P255/45R20

Pneuri: 20 inch

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.