CNADNR a anulat licitaţia pentru 4 km din Autostrada Comarnic-Braşov

Procedura de atribuire “Proiectare și execuție Autostrada București – Brașov, Tronson Comarnic-Brașov”Lot 1: sector Comarnic – Predeal, km 111+300 – km 115+300  a fost anulată de CNADNR “întrucât potrivit Raportului procedurii aprobat de Directorul General, oferta prezentată de Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L.- S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. a fost declarată de comisia de evaluare neconformă, ofertantul nerăspunzând la solicitarea de clarificări a comisiei de evaluare”, informează CNADNR.

“Lot 1: sector Comarnic – Predeal, km 111+300 – km 115+300 a fost anulat în data de 16.11.2015 și comunicarea a fost făcută către SEAP în data de 11.12.2015 conform procedurilor”, se precizează în comunicatul remis redacţiei.

Lotul 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 și Drum de Legătură este în etapa evaluării ofertelor de către comisia de evaluare.

Loturile 3, 4 și 5 sunt în acest moment în procedură de revizuire Studiu de Fezabilitate.

Amintim că în 16 iulie 2015, CNADNR a scos la licitaţie 10 km din autostradă, hotărând să construiască pe bucăţi tronsonul de 58 de km, cu fonduri din Bugetul de stat.

O zi mai târziu, noul şef al Transporturilor, Iulian Matache, a anunţat chiar la depunerea jurământului de ministru că trebuie revizuit Studiul de Fezabilitate al acestei autostrăzi, revizuit în urmă cu 2 ani la comanda lui Dan Şova.

Mai mulţi miniştri au încercat în ultimii 10 ani să construiască Autostrada Comarnic Braşov:  Miron Mitrea (acum în puşcărie), Ludovic Orban, Radu Berceanu, Dan Şova, Ioan Rus şi Iulian Matache.

Cel mai ruşinos eşec a fost al lui Dan Şova, care ne ameninţa că se mută cu cortul pe şantier ca să fie sigur că autostrada va fi gata la alegerile din toamna lui 2016.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.