UPDATE! DGA: 7 polițiști de la PTF Giurgiu, ridicați pentru luare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Giurgiu au efectuat, în dimineața de 17 iulie, o percheziție în Punctul de Trecere a Frontierei, în urma căreia i-au condus la audiere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pe 7 polițiști de frontieră, suspectați de luare de mită.

UPDATE: 6 dintre cei 7 polițiști de frontieră au fost reținuți de anchetatori, pentru 24 de ore.Față de al șaptelea polițist s-a dispus măsura cercetării în stare de libertate.

La data de 18 iulie urmează ca, după punerea în mișcare a acțiunii penale, să se dispună măsurile procesuale adecvate, precizează DGA. 

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea / neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu referitor la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule).

„În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto”, informează DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.