Femeile din România au făcut progrese semnificative inclusiv în mediul de afaceri

ELITE Business Women şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor organizează în 10 iunie, ora 18.30, la Institutul Cultural Român, conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc”.

Evenimentul este organizat în contextul publicării unui nou studiu realizat de World Economic Forum, care arată că decalajele între bărbați și femei vor dispărea definitiv abia după 118 ani, iar România ocupă locul 77 din 145 de țări, într-un top al inegalității între sexe. Studiul internaţional a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică. În acest sens, Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc” şi-a propus să promoveze leadership-ul feminin şi egalitatea de şanse, să ofere acces femeilor la mediul de business şi să prezinte modele de succes.

Specialiştii de la ELITE Business Women afirmă că reprezentantele sexului frumos din România au făcut pași foarte importanți, în ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional.

“La ora actuală, femeile din România au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar performanţele manageriale în mediul de afaceri, însă singurele capitole în care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strâns legate de reprezentarea politică – în Legislativ, în Guvern sau chiar la nivel de Președinție”, explică Bianca Tudor, preşedintele ELITE Business Women.

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute subiecte precum: contextul actual al antreprenoriatului feminin în România, probleme pe care le pot întâmpina femeile în calitate de antreprenor, modele de femei antreprenor și cum au reușit în fața eșecului, instrumente utile pentru femeile antreprenor etc.

femei afaceri 1

Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc” aduce împreună femeile antreprenor și creează o comunitate de business performantă și profitabilă și se adresează femeilor antreprenor, sau celor care își doresc să devină antrepreprenoare, dar și femeilor de carieră și bărbaților antreprenor. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Eli Roman, iar printre speakeri se numără Cristina Chiriac (preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor), Sigina Luca (coordonator a două business-uri în Planificare şi Organizare de evenimente şi servicii de curăţenie), Anca Bălaşu (Manager Produs Senior, Echipă Produse şi Procese Tranzacţii şi Investiţii Micro, Direcţia Produse şi Segmente Micro) şi Oana Marinescu (Expert în Comunicare Strategică & Public Affairs).

Conferinţa “Ele au reuşit” a mai fost organizată în alte 5 oraşe – Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Rm. Vâlcea, Braşov, eveniment la care au participat peste 1000 de persoane şi a fost susţinut de peste 100 de parteneri şi de 54 de speaker.

Înscrierile se realizează prin email, la: contact@elitewomen.org, până la data de 07.06.2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.