UPDATE! Escrocii de pe bursa de transporturi au ajuns la instanţa care nu trebuia

Reţinuţi azi-noapte pentru constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune bursa de transporturi, cei 8 suspecţi au aflat astăzi că nu Tribunalul Argeș va decide dacă îi arestează preventiv, ci Judecătoria Piteşti.

Astfel, instanţa și-a declinat competența iar decizia o vor lua magistraţii de la judecătorie. Până atunci, inculpaţii sunt liberi.

UPDATE 13 ianuarie: Curtea de Apel Pitești a decis că soluționarea dosarului este de competența Tribunalului Argeş, astfel că dosarul se va întoarce aici iar instanţa va lua o decizie astăzi.

Este vorba despre Cornel Constantin Popa, Dumitru Ogaru, Georgel Căpraru, Ionuț Burdulea, Marius Eugen Burdulea, Marian Turbatu, Giorgian Turbatu și Gheorghe Anghel.

Ei au fost reţinuţi de procurori din cele 18 persoane aduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Pitești, după percheziţiile de ieri la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile membrilor grupării,  din județele Argeș și Dolj și din București.

Anchetatorii au ridicat bunuri în valoare de peste 57.000 de euro în urma celor 20 de percheziții. Au mai fost găsite unități PC, laptopuri și mai multe înscrisuri, precum și mai multe recipiente de insecticid despre care există indicii că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, potrivit IPJ Argeș.

“Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Membrii grupării sunt bănuiți că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive ce aveau ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă pe care apoi nu le-ar fi onorat.

“După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau direcționate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate”, se mai precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este estimat la peste un milion de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.