Înscrieri prelungite pentru recuperarea daunelor provocate de „cartelul camioanelor”

Înscrierile pentru recuperarea daunelor provocate de „cartelul camioanelor” au fost prelungite până la data de 31 august, informează UNTRR.

Iată precizările transmise redacției:

Transportatorii rutieri români care au achiziționat camioane noi (peste 6 tone), inclusiv prin leasing, își pot recupera daunele provocate de ”cartelul camioanelor” prin intermediul Financialright Claims GmbH, accesând platforma www.cartelcamioane.roData limită pentru înregistrare este 31 august 2019 și pot fi înscrise numai camioanele care au fost înmatriculate începând cu 1 aprilie 2004 până la data de 31 decembrie 2016.

Acțiunea în instanță este asigurată de casa de avocatură Hausfeld Rechtsanwälte LLP, una dintre cele mai mari firme de avocatură din Europa și SUA specializată în dreptul concurenței.

Hausfeld are parteneriat cu UNTRR în România similar cu cel avut cu alte asociații ale transportatorilor rutieri din Uniunea Europeană, precum BGL – Germania, TLN – Olanda, SA – Suedia, Cesmad Bohemia – Cehia, Cesmad Slovakia – Slovacia.

Pentru transportatorii rutieri din România, acțiunea juridică va avea loc în Germania, unde legislația este prietenoasă cu firmele afectate de înțelegerile de tip cartel.

O estimare moderată pentru despăgubirile din cartelul camioanelor, incluzând dobânda, ar fi de cel puțin 10% din prețul camioanelor sau din ratele plătite la leasing.

La data de 19 iulie 2016, Comisia Europeană a aplicat o amendă principalilor producători de camioane, deoarece Daimler (Mercedes-Benz), Volvo/Renault, Iveco, MAN și DAF au fost găsiți vinovați de constituirea unui cartel între anii 1997 și 2011, în vederea stabilirii ilegale a prețurilor pentru camioanele medii și mari. La data de 27 septembrie 2017, Comisia a mai aplicat o amendă unui alt producător de camioane, Scania, pentru participarea la cartelul mai sus menționat.

Amenzile totale s-au ridicat la 3,7 miliarde de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.