Nazare ambaleaza utilajele de deszapezire la Codul Portocaliu

Ministrul Alexandru Nazare le-a cerut, luni, directorilor Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) din zonele neafectate de vremea extrema sa trimita din utilajele de deszapezire in zonele din sudul si sud-estul tarii aflate sub incidenta Codului Portocaliu, pentru a ajuta la deblocarea cat mai rapida a drumurilor. El a anuntat, totodata, ca reprezentantii MTI se afla in contact permanent cu patronatele din transporturi, pentru a asigura aprovizionarea localitatilor cu produse de stricta necesitate: alimente, furaje pentru animale, materii prime pentru termocentrale etc..

La videoconferinta de luni dimineata cu sefii Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) au participat si reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si ai Politiei Rutiere. Ministrul Transporturilor a cerut o situatie cat mai exacta a stocurilor de materiale antiderapante, astfel incat eventualele suplimentari necesare sa poata fi efectuate in timp util.

 “CNADNR are 64 utilaje suplimentare, puse la dispozitie gratuit de antreprenorii din domeniul constructiilor pentru regionalele Bucuresti si Constanta, si suntem in discutii pentru a dispune de mai multe. In ceea ce priveste judetele cele mai afectate, pentru judetul Vrancea avem 21 de utilaje grele suplimentare, iar pentru judetul Buzau alte 9.(..) Chiar daca am fost nevoiti sa luam masura inchiderii drumurilor din judetele Buzau, Ialomita, Galati, Braila, Vrancea, Tulcea si Calarasi, utilajele de deszapezire intervin in continuare pe toata reteaua de drumuri nationale, astfel incat sa putem reda traficului in conditii de siguranta acele sectoare inchise”, a declarat Nazare.

El a precizat ca este in permanent contact cu patronatele din transporturi. “Suntem in contact permanent cu patronatele din domeniul transporturilor, pentru a asigura transporturile de stricta necesitate: alimente, furaje pentru animale, materii prime pentru termocentrale etc., ori prin rute alternative, ori prin deplasarea in coloane insotite de echipaje de Politie si utilaje de deszapezire. In ciuda conditiilor meteo extrem de grave, facem eforturi astfel incat impactul asupra activitatii economice sa fie minim”, a spus Alexandru Nazare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.