Update! Percheziţii la suspecţi de înşelăciune pe bursa de transporturi

Poliţiştii din Dolj şi Argeş, coordonaţi de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, percheziţionează în această dimineaţă domiciliile unor suspecţi de înşelăciune pe bursa de transporturi.

UPDATE 12 ianuarie: 11 persoane au fost reţinute azi-noapte şi vor fi preentaţi astăzi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii spun că indivizii au înfiinţat mai multe firme fantomă, cu nume asemănătoare celor purtate de societăţi cunoscute în domeniul transportului de marfă, şi plasau comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă. Însă după confirmare, produsele, în special din Olanda şi Franţa, nu ajungeau la destinaţia stabilită, ci erau aduse în România. Bunurile erau vândute apoi pe piaţa neagră.

Suspecţii licitau, în special, pentru aluminiu, cafea şi lubrifiant auto. Procurorii susţin că doar aluminiul furat valora aproximativ 600 de mii de euro.

Redăm integral comunicatul IGPR:

“Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă şi nu le-ar fi onorat.

După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau redirecţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activiate participă luptători ai serviciilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Dolj şi Dâmboviţa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.