TISPOL: Operațiune specială privind viteza

Ofițerii de poliție din întreaga Europă au început o operațiune de verificare a vitezei în trafic, care va dura o săptămână, până pe 7 aprilie, informează TISPOL (European Traffic Police Network). În cadrul acestei activități este inclus un „Maraton al Vitezei”, de 24 de ore.

Polițiștii rutieri români vor acționa simultan, alături de colegii lor din toate statele Uniunii Europene, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

“Pe 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile”, informează și Poliția Română.

Cifrele din 2018 au arătat că, din cele 3.244.397 de vehicule verificate în timpul ediției maratonului de 24 de ore, 92% circulat cu viteză legală. Totuși, au fost detectate 257.639 de depășiri ale limitelor de viteză, fie de către polițiști, fie de către mijloacele tehnice.

Conceptul de „Maraton al Vitezei” a fost pus la punct acum șase ani, în Germania. Acesta implică invitația adresată publicului de a identifica locații în care ei consideră că circulația cu viteză reprezintă o problemă și a fost adaptat în decursul timpului iar, în acest an, va fi aplicat în 26 de țări participante.

Câteva date despre „Maratonul Vitezei” 2019

  • Număr de țări: 23.
  • Puncte de control: 12.876.
  • Număr de ofițeri participanți: 14.113.
  • Număr de vehicule verificate: 3.224.397.
  • Număr încălcări: 257.639.
  • Procentaj: 8% dintre vehiculele verificate au încălcat viteza legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.