Ford Trucks, lider pe piața de construcții

Mulțumită rezultatelor obținute în 2018, compania Cefin Trucks, cea care este unic importator și distribuitor al Ford Trucks în țara noastră, anunță că a devenit lider pe piața vehiculelor destinate construcțiilor, precum și pe segmentul de vehicule municipale.

După acest an pozitiv pentru companie, pentru 2019 este vizată o importantă creștere a cotei de piață și a segmentului de cap tractor pentru transport internațional, care reprezintă peste 75% din vânzările totale pe piața românească. Principala atracție din portofoliul Cefin Trucks este noul F-MAX, vehiculul ce a fost desemnat Camionul Anului 2019.

Ascensiune accelerată

Jumătatea anului 2017 a fost un reper important pentru evoluția pe care a avut-o Cefin Trucks, lansând și inaugurând oficial sediul companiei, dar și prin finalizarea procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (deținând cote de piață de 1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate).

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357 (înregistrând cote de piață de 1% pentru segmentul de transport, de 35% pentru construcții, unde Ford Trucks este lider în prezent, de 13% pentru segmentul vehicule specializate, și de 35% din piața de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deține, de asemenea, primul loc). Parcursul ascendent continuă și în 2019, cu peste 150 de unități de livrat în primul trimestru, datorită unui flux accelerat de comenzi, începând cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este, pentru companie, un semnal clar că obiectivul anului 2019, de 450 unități, poate sa fie depășit.

Stefano Albarosa

„De la bun început, principalul nostru obiectiv a fost să maximizăm profitabilitatea clienților noștri prin cea mai competitivă ofertă, atât la vânzare, cât și la servicii post vânzare. Această strategie s-a dovedit corectă: în primii doi ani de activitate, realizările au depășit planurile inițiale, dovedind că know-how-ul echipei Cefin Trucks și gama de produse Ford Trucks sunt o combinație sinergică și foarte potrivită pentru piața românească. Câștigăm constant și în mod accelerat cotă de piață pe toate segmentele în care suntem prezenți, consolidându-ne, în același timp, imaginea și recunoașterea, lucru dovedit de rata ridicată de clienți fideli, astăzi peste 220, de care ne bucurăm. Suntem foarte recunoscători atât clienților noștri, cât și partenerilor de la Ford Trucks, pentru că ne-au dat, încă o dată, șansa de a ne demonstra profesionalismul în domeniu. Încrederea și suportul lor au fost decisive pentru a atinge aceste rezultate”, spune Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

Ofertă completă și bilanț pozitiv

După doi ani de prezență pe piața autohtonă, bilanțul companiei include 140 de acțiuni demonstrative și organizarea, de două ori pe an, a concursului Best Driver Challenge, dedicat exclusiv șoferilor conducători de Ford. Prezența companiei la toate evenimentele de profil din industrie a culminat cu evenimentul propriu de lansare a modelului F-MAX la București, promovat, ulterior, la nivel național. Numai în luna noiembrie a anului trecut, F-MAX, vedeta portofoliului Ford Trucks, a fost prezentat publicului avizat în alte 6 orașe din România (Baia Mare, Suceava, Cluj, Timișoara, Arad, Brașov). Cu această ocazie, peste 2.000 de potențiali clienți au făcut cunoștință cu noua cabină, iar o mare parte dintre aceștia sunt deja mândri posesori ai ei.

Serviciile livrate de Cefin Trucks clienților săi le asigură acestora o ofertă completă, pe lângă activitatea propriu-zisă de vânzare de vehicule noi Ford Trucks. Cefin Trucks este lider de piață în vânzarea de vehicule rulate, oferă servicii de asistență tehnică de top prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de service, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj și are în plan deschiderea a trei noi locații after-sales în 2019. Cefin Trucks oferă servicii de finanțare internă și externă complexe, incluzând și servicii de trade-in și buy-back.

Vehiculele Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS, oferite de grupul Viasat. Și echipa de vânzări s-a aflat într-o dezvoltare permanentă; de la 10 angajați, în 2016, a ajuns să numere 16, în 2018. Tendința de creștere se va menține și în acest an, când compania estimează că numărul membrilor forței sale de vânzări va ajunge la 21, pentru o acoperire teritorială optimă.

Caracterizarea F-Max

Noul F-MAX este acum disponibil și pentru clienții români. „Distincția «International Truck of the Year 2019» arată unde ne aflăm în «călătoria» noastră de producție de camioane. Acest vehicul și premiul câștigat reprezintă rodul muncii noastre, munca noastră meticuloasă în domeniul cercetării și dezvoltării precum și cunoștințele și experiența pe care le-am câștigat de-a lungul multor ani. Acest premiu reprezintă o piatră de hotar în dezvoltarea noastră. Faptul că 23 de membri ai juriului din 23 de țări diferite dau muncii noastre depuse în cercetare și dezvoltare recunoașterea pe care o merită este, de asemenea, foarte încurajator, a completat Selim Yazici, Director General Europa de Est și Balcani al Ford Trucks.

Selim Yazici, Director General Europa de Est și Balcani al Ford Trucks: „Anul 2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a fost premiat cu «Champions Award» pentru performanțele lor remarcabile de vânzări și reparații. Cefin Trucks va continua să reprezinte marca noastră într-un mod care ne va face mândri. Pe măsură ce continuăm să extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de service de la 27, la 70, în 2019”.

Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks: „Vrem să ne menținem poziția de lider pe segmentele de construcții și vehicule municipale și să extindem substanțial cota de piață pe segmentul capete de tractor, cu F-MAX în portofoliu. Pentru a doua oară în istoria companiei Cefin, suntem hotărâți să devenim unul dintre cei mai mari jucători din piața camioanelor grele. Ne-am propus să ajungem, în 2019, la un minimum de 450 de vehicule vândute, în creștere cu peste 28% în comparație cu 2018. Creșterea este generată, în primul rând, de lansarea de anul trecut a modelului F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top în segmentul de transport internațional. Dorim să fim prima alegere pentru transportatorii care își doresc să își maximizeze profitabilitatea”.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.