Noul VW Amarok, primele schițe oficiale

Dezvoltat de echipe din Australia și Europa, noul model de pick-up premium va fi produs în viitor în Africa de Sud. În 2022, noul Amarok de la Volkswagen Vehicule Comerciale își va face debutul și va fi disponibil apoi pentru comandă pe câteva piețe, într-o primă etapă.

Indiferent că este vorba de a transporta medicamente și alimente în locații îndepărtate, de a proteja fauna sălbatică în savana africană sau de a salva vieți pe plajă, locurile în care sunt folosite pick-up-uri sunt infinit de variate. Fie că este vorba pur și simplu de conducerea pe terenuri deschise, cum ar fi șantierele de construcții sau pe piste accidentate – punctele importante ale noului Amarok al vehiculelor comerciale Volkswagen sunt, fără îndoială, versatilitatea și capabilitățile off-road.

Fie că discutăm despre Africa de Sud sau despre Australia, pick-up-urile reprezintă o abordare diferită a vieții și fără ele anumite sarcini ar fi imposibil de realizat. Când are de transportat încărcături mari, de străbătut drumuri de țară sau teren off-road, toată lumea este fericită să aibă un pick-up pe care se poate baza. Amarok a fost astfel, de exemplu, folosit pentru conservarea vieții sălbatice în Africa de Sud încă din 2011. Volkswagen Commercial Vehicles este partener al Wilderness Foundation Africa (WFA) în activitatea lor importantă de protecție a rinocerului.

Vehicul complet nou cu „ADN Volkswagen” evident

 „Amarok face posibil ceea ce în multe locuri pare imposibil la prima vedere: facilitează lucrurile pentru utilizatorii săi, ajutându-i în munca și în viața de zi cu zi”, spune dr. Lars Krause, membru al consiliului de conducere al mărcii pentru vânzări și marketing la Volkswagen Commercial Vehicles. „Aceasta se datorează faptului că Amarok oferă soluții care le permit clienților noștri să-și atingă obiectivele – mai ales atunci când lucrurile devin dificile.” Ajuns la a treia generație, noul vehicul are mult mai multe sisteme de asistență pentru șofer și știe cum să impresioneze clienții în ceea ce privește conectivitatea. Amarok va fi astfel prezentat în 2022 cu inovații care nu au mai fost văzute până acum în acest segment. Și, bineînțeles, nu va fi descurajat de niciun teren accidentat.

Noul Amarok impresionează prin liniile sale convingătoare și prin aspectul său general. „Partea frontală agresivă și, mai presus de toate, designul X definitoriu disting clar noul Amarok și subliniază pretenția sa de a fi lider”, confirmă Albert-Johann Kirzinger, șeful de design la Volkswagen Commercial Vehicles. „Am dat puterii noului Amarok o expresie clară – cu un ADN Volkswagen clar, atât la interior cât și la exterior.”

Prima generație de Amarok de la Volkswagen Vehicule Comerciale a intrat in producția de serie în 2010, fiind fabricat la Hanovra și apoi continuând să fie construit în Pacheco, Argentina. Conform tradiției, noul model urmează să fie produs de asemenea în afara Europei, în orașul sud-african Silverton. În ultimul deceniu, peste 800.000 de Amarok-uri au fost vândute la nivel global, iar pentru această nouă generație, comenzile în Europa vor debuta la final de 2022, se arată într-un comunicat de presă al producătorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.