Volkswagen Multivan (T7) – De la standard la versatilitate

Introdus în 1985, familia Multivan s-a dezvoltat de-a lungul tipului, numărând deja 4 generații. Continuarea acestei povești de succes este așteptată în 2021, când producătorul a anunțat că va lansa cel mai bun Multivan din istorie.

Multivan T7

ADN-ul său a făcut din Multivan una dintre cele mai de succes și mai cunoscute utilitare din toate timpurile. Un instrument versatil, ideal pentru familie, afaceri, sport, vacanță sau orice aventură. Până în prezent s-au construit patru generații de Multivan. Toate se bazează pe modelul Transporter – T3, T4, T5 și T6. În 2019, a existat și un face-lift al actualei generației: Multivan 6.1.

Istorie

În septembrie 1985, la IAA Frankfurt, Volkswagen a dezvăluit o nouă versiune a T3: primul Multivan. Alături de Transporter și Caravelle, a existat astfel un crossover fără precedent de furgonetă, autoturism, MPV și camper – unde călătoria confortabilă întâlnea conceptul de interior variabil: cu bancheta din spate care putea fi transformată într-un pat. Modelul original avea și o masă pliantă în zona din spate. Ambele caracteristici au transformau rapid duba, atunci când era necesar, într-un camper compact ce a fost pe gustul minimaliștilor.

Multivan T3

Conceptul și dezvoltarea Multivan

Conceput în mod inteligent ca un fiind „o unealtă” auto, duba a livrat ADN-ul de proiectare pentru a întruni aceste abilități și i-a fost adăugat un aspect carismatic. În interior, șoferul și pasagerul de pe scaunul din față stăteau direct deasupra punții față și experimentau senzația de conducere tipică Bulli, care își câștigase statutul de cult. În următorii 35 de ani, vehiculele comerciale Volkswagen au perfecționat ideea Multivan din nou și din nou, adaptând vehiculul iconic generație cu generație la cerințele vremii. Noi sisteme de șine de scaune, scaune pivotante și individuale noi, mese variabile, sisteme de asistență pentru șoferi și infotainment din ce în ce mai inteligente și eficiență și siguranță suplimentară au însoțit Multivan în călătoria sa de-a lungul anilor. Cu toate acestea, ADN-ul și, prin urmare, caracteristicile unui multitool Swiss Army pe roți au rămas neatinse – inclusiv acea poziție unică de condus și accesul practic în spate, printre scaunul șoferului și cel al pasagerului din față.

Multivan T4

Albert Kirzinger, șef de proiectare la Volkswagen Commercial Vehicles: „ADN-ul de bază este, desigur, spațiul. Noul Multivan are spațiu din abundență. Flexibilitate, flexibilitate utilizabilă – prin asta face diferența VW Bulli, cel de-al șaptelea. Inclusiv Multivan.”

Multivan T5

Anul acesta, cu o nouă generație Multivan (T7), Volkswagen Vehiculele Comerciale anunță cel mai bun Multivan apărut vreodată – mai durabil, mai confortabil, mai sigur, mai inteligent, mai bine conectat și de o calitate superioară. Cu acest nou model, specialiștii în vehicule comerciale de la Hanovra vor transfera ADN-ul acestui vehicul iconic și stilul său de viață asociat în epoca digitalizată și electrificată.

Multivan T6.1

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.