VW Amarok câștigă International Pick-up Award 2023

Cu ocazia Targului de Transport și Logistică de la Lyon, Solutrans, VW Amarok a primit, pentru a treia oară, premiul International Pick-up Award (IPUA). 

Noul Amarok de la Volkswagen Vehicule Comerciale a câștigat – din nou! Aceasta înseamnă că pick-up-ul a primit, acum, acest premiu pentru a treia oară după 2011 (pentru anii 2012 și 2013) și 2017 (pentru anii 2018 și 2019). De această dată, Amarok împarte primul loc cu partenerul său de cooperare Ford și modelul său Ranger pentru 2024 și 2025.

Noul model, dezvoltat în cooperare cu partenerul Ford și disponibil pe primele piețe din întreaga lume de la sfârșitul anului 2022, a impresionat juriul internațional format din 20 de membri în timpul testelor din octombrie acest an, din Grecia.

„În urma testelor de grup IPUA 2023, desfășurate în Grecia luna trecută, noul Amarok a impresionat. Deși este un proiect de colaborare, echipa de proiectare VWCV a reușit să mențină stilul unic și trăsăturile de conducere ale companiei, despre care clienții vor depune mărturie”, explică Jarlath Sweeney, președinte al juriului IVotY și IPUA, și jurnalist auto din Irlanda. 

„Amarok este un pick-up care oferă performanțe fiabile atât pe drum, cât și în afara acestuia. A impresionat juriul în ambele cazuri. „International Pick-up Award” pentru 2024 și 2025 înseamnă că Amarok a atins deja „tripla” în doar 14 ani de producție. Această demonstrație de încredere onorează întreaga echipă de la Volkswagen Vehicule Comerciale. Dorim să vă mulțumim!”, a declarat Karl Bernqvist, membru al Brand Management Board responsabil cu Achizițiile la Volkswagen Commercial Vehicles, la ceremonia de premiere de la Lyon. Peste 1.300 de invitați au fost invitați la cina de gală la târgul Solutrans.

În 2023, noul pick-up este acum disponibil pentru comandă în majoritatea piețelor și este deja pe drumuri de multe ori – și, dacă este necesar, în mod natural și în afara drumurilor bătute. Cererea de modele Amarok este în unele cazuri mai mare decât oferta disponibilă în timpul fazei de accelerare a producției. Pe unele piețe, Amarok și unele dintre variantele sale de model sunt deja vândute pentru 2023. Noul Amarok este construit exclusiv la uzina Silverton din Africa de Sud.

Volkswagen Commercial Vehicles aduce noul pick-up în Germania și Europa în cinci versiuni ca vehicul diesel TDI cu patru variante de motor/cutie de viteze; versiunile pe benzină, modelele cu o singură cabină și variantele diesel mai mici sunt disponibile și pe alte piețe din afara Europei.

În funcție de echipare, peste 25 de sisteme de asistență, afișaje cu ecrane de până la 12,3 inchi, un amestec practic de comenzi digitale și analogice și materiale de înaltă calitate asigură un sentiment de clasă premium la bordul noului Amarok. Datorită unei sarcini utile de până la 1,19 tone, unei greutăți maxime a remorcii de până la 3,5 tone și unui design îmbunătățit benei, noul Amarok stăpânește fiecare sarcină de lucru sau agrement.

Noul Amarok este oferit în versiuni: Amarok, Life and Style, plus versiunile de top PanAmericana (stil off-road) și Aventura (stil exclusiv). În Europa, noul Amarok este proiectat ca un pick-up cu patru uși și cabină dublă. La 5.350 mm, noul Amarok este cu puțin mai puțin de 10 centimetri mai lung decât predecesorul său. Un ampatament de 3.270 mm reprezintă o creștere cu 173 mm. Acest lucru oferă și mai mult spațiu în cabina dublă.

Tehnologia și echipamentele noi cu numeroase sisteme de asistență și imagini cu camere la 360 de grade facilitează, de asemenea, conducerea off-road. Vehiculul are acum o adâncime de vad de 80 cm în loc de cei 50 anteriori. La acest lucru contribuie, de asemenea, surplombele mai scurte și, nu în ultimul rând, combinațiile puternice motor/cutie de viteze.

Sunt disponibile versiuni TDI de 2 litri cu o putere de 125 și 151 kW, precum și o versiune diesel de 3 litri cu șase cilindri și 177 kW. În funcție de seria de modele, noul Amarok este disponibil fie cu o cutie manuală cu șase trepte, fie cu o cutie automată cu zece trepte. Motoarele TDI în linie și V furnizează un cuplu între 405 și 600 Nm. Toate modelele sunt dotate standard cu tracțiune integrală 4MOTION, fie ca tracțiune integrală standard (2H, 4H, 4L) fie ca tracțiune integrală extinsă (4A, 2H, 4H, 4L). Aceste versiuni de vârf oferă o distribuție variabilă și, prin urmare, o distribuție automată a puterii între axele față și spate prin intermediul unui ambreiaj cu mai multe plăci. Noul Amarok are suficientă putere pentru a trage încărcături mari sau pentru a avansa chiar și pe terenuri dificile de pădure sau șantier.

Noul VW Amarok este lansat în Germania la un preț net de 39.598 de euro (47.121,62 de euro, cu TVA) în versiunea de bază. Vehiculul este deja echipat stardard cu faruri LED, volan multifuncțional, afișaj dinamic pentru semne rutiere, sistem de infotainment de 10 inch, control distanță de parcare în spate cu frânare de manevră și sistem de cameră pentru vedere spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.