Hankook va investi 1,6 mld. dolari în extinderea unei fabrici din SUA

Producătorul de anvelope premium Hankook a anunțat astăzi că consiliul său de administrație a aprobat o investiție de 1,6 miliarde de dolari pentru a-și extinde fabrica din Tennessee, situată în Clarksville (SUA).

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Investiția include faza 2 de extindere planificată anterior, care va dubla capacitatea de producție a anvelopelor Hankook pentru autoturisme și camioane mici (PCR/LT) și adaugă o extindere a fazei 3 cu prima producție americană de anvelope pentru camioane, autobuze și radiale (TBR) a companiei. Adăugarea proiectului de extindere din faza 3 va aduce încă 400 de locuri de muncă în zona Clarksville, ajungându-se la un total de 1.200 de noi locuri de muncă.

Hankook va dubla producția de PCR/LT din SUA la 11 milioane de unități și va permite producția a 1 milion de anvelope TBR anual. Extinderea aduce, de asemenea, investiția totală a Hankook în această zonă la 2,2 miliarde de dolari și va permite companiei să ofere în continuare distribuitorilor și consumatorilor anvelope de înaltă calitate și servicii de top pentru a răspunde cerințelor pieței americane, sprijinind în același timp partenerii de echipamente originale (OE) existenți și viitori.

Investiția în fabrica noastră din Tennessee evidențiază și mai tare prezența în creștere a Hankook în SUA și angajamentul nostru de a ne servi clienții”, a declarat Sooil Lee, CEO al Hankook Tire & Technology și președinte al Hankook Tire America Corp. „Prin accentul pus pe o construcție sustenabilă și pe o producție inovatoare, noua fază a fabricii noastre din Tennessee va oferi un lanț de aprovizionare eficient de la nivel local la local pentru a satisface mai eficient cererea clienților. În plus, suntem extrem de mândri că putem continua să sprijinim economia locală prin aducerea a 1.200 de noi locuri de muncă în zona Clarksville.

Extinderea locației din Tennessee: curs pentru o prezență sporită pe piața americană

De când fabrica de ultimă generație a Hankook din Tennessee a fost deschisă în octombrie 2017, Hankook a produs 5,5 milioane de anvelope anual pentru piața nord-americană și a generat 950 de locuri de muncă. Piața nord-americană a reprezentat mai mult de 28% din vânzările totale de anvelope Hankook în 2021.

Această extindere a producției este un pas vital pentru a ne extinde creșterea pe piața de camioane medii, făcând din Hankook unul dintre puținii producători care fabrică produse TBR în SUA”, a declarat Rob Williams, vicepreședinte senior a departamentului de vânzări din America de Nord, Hankook Tire America Corp. „Ca urmare, putem satisface mai bine nevoile atât ale bazei noastre de distribuitori care e în creștere, cât și ale flotelor care deservesc rutele de transport maritim din America de Nord.

Se așteaptă ca Hankook să înceapă lucrările la noua fabrică la începutul anului 2023, sub rezerva acordurilor definitive, a aprobărilor de reglementare și a altor condiții. Producția de anvelope în noile faze ale fabricii va începe în T4 2024 și va atinge capacitatea maximă până la începutul anului 2026.

Branduri globale precum Hankook Tire aleg să investească în Tennessee datorită climatului nostru de afaceri puternic, a forței de muncă calificate și a locației centrale”, a declarat guvernatorul Tennessee, Bill Lee. „Mulțumesc companiei Hankook pentru investiția continuă în statul nostru și pentru crearea a 400 de noi locuri de muncă în producție pentru locuitorii din Tennessee din Montgomery County.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.