150.000 de maşini Noul Sandero produse la Mioveni

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a marcat miercuri, 14 mai, producţia Noului Sandero cu numărul 150.000. Maşina este versiunea Lauréate, culoarea roşu de foc, echipată cu un motor diesel de 1.5 dCi, de 90 CP şi va fi livrata unui client din Spania. Amintim că uzina a produs până în 6 mai 5 milioane de vehicule.

Noul Sandero a fost lansat în septembrie 2012, la Salonul Auto de la Paris. În prezent, acest model reprezintă aproximativ 9% din productia zilnică a Uzinei de la Mioveni. În total, aproximativ 90% dintre modelele Sandero sunt exportate, Algeria fiind principala piaţă de desfacere, cu o proporţie de 25% din totalul maşinilor fabricate.

5 milioane de automobile produse în 46 de ani

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a marcat în 6 mai producţia a 5.000.000 de vehicule. Automobilul care a ieşit de pe liniile de fabricaţie este un model Duster 4×4, versiunea Lauréate, echipat cu motorul 1.6  16V, 105 CP, de culoare bleu navy. Acesta va fi livrat unui client din România.

dacia

În prezent, producţia modelului Duster la Uzina Dacia din Romania reprezintă peste 50% din producţia totală zilnică realizată.

Uzina Dacia a luat naştere în anul 1966, la Colibaşi, în judeţul Argeş, iar doi ani mai târziu, în 1968, se lansează primul model, Dacia 1100 (licenţă R8).

Din anul 1999, Dacia devine o marcă  a  Grupului Renault și începe procesul de modernizare al întregului aparat industrial.

Astăzi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizează Sistemul de Producţie Renault (SPR), unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondială. Bazat pe standardizarea posturilor de lucru precum şi a metodelor şi operaţiunilor, SPR a contribuit în mod esenţial la creşterea productivităţii uzinei Dacia şi a calităţii produselor, la ameliorarea condiţiilor de muncă (în special a ergonomiei în posturile de lucru) şi la îmbunătăţirea parametrilor de mediu.

Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 vehicule/an.

În 2013 a fost exportată 93% din producţia uzinei. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.