400 de radare supraveghează traficul în minivacanţa de 1 Mai

În perioada 1-4 mai, traficul rutier este supravegheat cu 400 de radare iar autostrăzile şi DN1 sunt monitorizate inclusiv cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri sunt mobilizaţi zilnic, din ordinul ministrului Gabriel Oprea.

Vor fi în stradă în fiecare zi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor, câte 1.600 de poliţişti rutieri, care vor supraveghea în special drumurile naţionale, mai ales zonele cu risc ridicat de accidente.

Totodată, câte 10.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale vor acţiona zilnic în perioada minivacanţei de 1 Mai. Ei vor avea ca priorităţi supravegherea în staţiunile de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, dar vor fi prezenţi şi în gări şi în trenurile de călători, pentru a preveni tâlhăriile şi furturile din bagaje sau din buzunare.

Pe principalele artere din judeţul Constanţa vor fi amplasate 15 aparate radar, iar p este 700 de poliţişti şi jandarmi vor veghea la siguranţa publică din staţiunile de pe litoral, unde se preconizează că vor ajunge peste 30.000 de turişti.

Alături de poliţişti, 6.000 de jandarmi vor fi mobilizaţi în oraşele mari, în staţiunile montane şi pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de turişti.

De asemenea, la frontieră vor lucra în fiecare zi câte 3.000 de poliţişti, în condiţiile în care se aşteaptă o aglomerare a traficului, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă vor fi la serviciu câte 2.800 de pompieri zilnic, pregătiţi să intervină cu aproximativ 600 de autospeciale.

În perioada minivacanţei de 1 Mai vor fi disponibile permanent, la nivel naţional, aproape 300 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă, care vor fi coordonate de la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.