Amanati deplasarile! Peste 100 de masini au ramas inzapezite pe E 85, iar A1, A2 si 25 de drumuri nationale sunt inchise

Peste 100 de masini au ramas inzapezite pe Drumul European 85 in zona localitatii Mihailesti din judetul Buzau, iar autostrazile A1, A2 si 25 de drumuri nationate au fost inchise traficului  miercuri seara, dupa ce ninsoarea viscolita a redus vizibilitatea pana aproape la zero. In aceste conditii, cel mai intelept lucru este sa va amanati calatoriile cu cel putin o zi, intrucat altfel riscati sa ramaneti blocati in plin camp. Este si cazul unei familii cu un copil de doua luni, prinsa de viscol in timp ce se deplasa cu masina si ramasa fara carburant dupa ore intregi de asteptare. A fost salvata de militari si de echipele ISU. Toti cei  inzapeziti aufost transportati cu 4 camioane de armata la primariile apropiate, unde au primit ceai cald, paturi, si au putut trece noaptea in conditii de siguranta.

Unii dintre cei ramasi cu masina in drum au asteptat si cate 10 ore in viscol pana sa fie salvati. Altii reclama ca au fost lasati sa intre pe drum fara sa fie avertizati de Politia Rutiera, de parca ninsoarea viscolita nu se vedea.

MApN informeaza ca ministrul Gabriel Oprea “a ordonat ca efective si tehnica militara de pe intreg teritoriul tarii sa fie pregatite sa participe la actiuni de deszapezire”, la cererea autoritatilor, iar 30 de militari de la Divizia 2 Infanterie “Getica” au intervenit de la ora 18.00 pentru deblocarea autovehiculelor inzapezite pe Drumul European 85.

Totodata, cateva zeci de TIR-uri sunt blocate fie pentru ca au fost prinse neechipate, fie pentru ca vizibilitatea este redusa de viscol. In total, 352 de masini de interventie sunt in teren, a anuntat premierul Emil Boc.

Intrarile si iesirile din Bucuresti sunt blocate

Intrarile si iesirile in Bucuresti erau blocate miercuri seara, potrivit primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Circulatia a fost inchisa pe A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Lehliu, dar si pe 18 drumuri nationale, din cauza fenomenelor meteo extreme si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, anunta CNADNR.

– A 1 Bucuresti – Pitesti;

– A 2 Bucuresti – Lehliu;

– DN 2(E85) Voluntari – Buzau; s-a intrerupt si Buzau – Ramnicu Sarat;

– DN 1D Urziceni – Albesti-Paleologu;

– DN 22 Ramnicu Sarat – Braila;

– DN 2C Costesti – Slobozia;

– DN 2M Focsani- Odobesti;

– DN 23B Maicanesti – Ciorasti;

-DN 2N Bogza – Caiata – Dumbraveni; se va inchide si tronsonul Dumbraveni – Dumitresti – Jitia.

– DN 5B Giurgiu – Ghimpati;

– DN 3 Bucuresti – Fundulea; se va inchide si catre Lehliu;

– DN 4 Bucuresti – Budesti;

– DN 71 Ulmi – Baldana;

– DN 2A Slobozia – Urziceni;

– DN 2B Buzau – Faurei.

– DN1 Otopeni – Tancabesti

-DN 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti, in zona Cocani.

– DN 5 Bucuresti – Giurgiu.

– DN 61 Ghimpati – Gaesti.

– Centura Bucuresti, intre A1 si A2.

– DN 3A Lehliu – Fetesti

– DN 21 – Calarasi – Slobozia

– Dn 24D Barlad – Galati

– In judetul Dambovita s-au produs blocaje pe DN 72 Targoviste – Gaesti si DN 7 Costestii din Deal – Matasaru.

– In judetul Galati s-a intrerupt traficul pe DN 24D Galati – Barlad.

– In judetul Tulcea un TIR a blocat DN 22A Ciucurova – Topolog.

– Pe DN 73 Campulung – Brasov a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

– Pe DN 7 Pitesti – Ramnicu Valcea traficul a fost reluat dupa cateva ore.

– Pe DN 7, pe sensul dinspre Pitesti spre Bucuresti, a fost restrictionat prentru traficul greu mai mare de 7,5 tone.

Traficul va fi redeschis in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, precizeaza CNADNR, care mentioneaza ca circulatia se desfasoara in conditii de iarna in toata tara, Compania actionand pe intreaga retea rutiera.

CNADNR roaga participantii la trafic ca, in perioada urmatoare, sa evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

Porturile maritime au fost si ele inchise, din cauza viscolului.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.