Aniversare: Grupul Kuehne + Nagel, la 125 de ani. Din Bremen către întreaga lume

Acum 125 de ani, August Kuehne și Friedrich Nagel au fondat o companie de expediții în Bremen sub denumirea de Kuehne + Nagel. Ceea ce a început cu transportul produselor primare precum bumbac, cereale, lemn, hrană pentru animale și zahăr, s-a dezvoltat într-una dintre cele mai importante companii de logistică din lume. Azi, Kuehne + Nagel are o rețea logistică ce se întinde pe tot globul și oferă clienților săi soluții logistice integrate cu valoare adaugată mare.

“In istoria Kuehne + Nagel, Bremen continua sa aiba o semnificatie inegalabila”, spune Klaus-Michael Kuehne, actionar majoritar si presedinte de onoare al Kuehne + Nagel International AG.

“Aici isi are originea compania si initiativele de valoare sunt raspandite de aici catre intreaga lume, fie de la centru de competenta a transportului maritim, fie de la cel de contract logistic”, a adăugat el.

Kuehne a subliniat ca pe langa o politica corporate cu orientare spre crestere, a fost vorba si de angajamentul multor angajati talentati care au ajutat Kuehne+ Nagel sa ajunga la dimensiunile actuale.

Klaus-Michael K++hne

“Motivarea angajatilor, dezvoltarea lor profesionala in cadrul companiei a fost  întotdeauna unul dintre principiile noastre. Acestia au depus efort pentru a avea succes lucrand in echipa, un lucru esential pentru o companie de logistica cu sarcini complexe si functii  transversale ca si furnizor de servicii logistice”, a precizat el.

Trei generatii in jurul ancorei

A fost decizia lui August Kuehne si a lui Friedrich Nagel de a seta ca si exemplu servicii  novatoare punand bazele unei companii de succes.

In cea de-a doua generatie, Alfred Kuehne a condus organizatia timp de 6 decenii si nu doar ca a pozitionat compania printre cei mai importanti forwarderi in Germania dar a si initiat primii pasi catre internationalizare.

La inceputul anilor 1960 a inceput o noua era pentru compania de familie, cu sosirea celei de-a treia generatie – Klaus-Michael Kuehne: si-a realizat viziunea sa de a stabili o retea logistica cu aproximativ 63.000 de angajati la 1.000 de locatii in peste 100 de tari, si prin urmare a intarit pozitia companiei Kuehne + Nagel in era globalizarii si diviziei internationale a muncii.

von Kapffsches Haus I

von Kapffsches Haus

In ultimele decenii Kuehne + Nagel nu numai ca si-a asigurat locul in topul clasamentele globale ale transportului maritim si aerian dar si-a si dezvoltat o a treia divizie cheie : contract logistic.

In acelasi mod in care transportul specializat pentru bumbac si serviciile personalizate au adus succes fondatorilor, azi, solutiile specifice industriei avand la baza tehnologia informatiei au transformat Kuehne + Nagel intr-un important partener pentru comert si industrie. In plus, datorita serviciilor sale inovatoare pe uscat, Kuehne + Nagel are capacitatea de a le oferi suport clientilor sai de la inceputul pana la sfarsitul lantului de aprovizionare.

125+ – o privire in viitor

Karl Gernandt, presedinte al Kuehne + Nagel International AG, a subliniat in discursul sau de la lansarea evenimentului ca pana in prezent doar cateva companii logistice au fost in masura sa dea dovada de o asemenea traditie si dezvoltare: “Exista forte specifice, cum ar fi: spiritul antreprenorial, puterea inovatoare, eficienta, capacitatea de a invata si o cultura a companiei traita de toti angajatii ceea ce ii permite lui Kuehne + Nagel a atinga un succes durabil”.

Gernandt si-a demostrat convingerea “ca pornind de la aceste puncte forte si un amestec bun de traditie si dezvoltare continua, Grupul Kuehne + Nagel este ideal pregatit pentru viitor si nu vor stapani doar provocarile urmatoarelor decenii, dar vor fi si in masura sa le faca fata. Asta intelegem prin “+”-ul din logo-ul nostru aniversar”.

Turul global al Containerului Aniversar – din Bremen catre intreaga lume

Cu ocazia aniversarii companiei, Kuehne + Nagel trimite doua containere de 40’ intr-o calatorie in jurul lumii – unul catre est iar celalant catre vest. Interiorul containerelor este unul special: pe patru statii multimedia, vizitatorii pot descoperii informatii despre istoria firmei, despre portofoliu de servicii, despre inovatii si oportunitati de cariera la grupul Kuehne + Nagel.

Container Innenansicht II

Containerul va fi prezentat la 14 locatii din intreaga lume la evenimentele nationale dedicate clientilor.

Turneul nu numai ca subliniaza pozitia de leader global in transportul maritim dar si puterea retelei globale.

Container Innenansicht I

La finalul evenimentului de lansare in Bremen, Klaus-Michael Kuehne a sigilat personal unul dintre cele doua containere si a dat startul ”Turneului Aniversar Global”.

Cu aproximativ 63.000 de angajati in 1000 de locatii in peste 100 de tari, Grupul Kuehne + Nagel (www.kuehne-nagel.ro) este unul din liderii mondiali a companiilor logistice. Pozitia sa puternica pe piata sta in transporturile maritime ,aeriene,rutiere si in contract logistic cu un mare accent in furnizarea serviciilor IT – servicii bazate pe supply chain management. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.