Antonescu a demisionat de la şefia Senatului. Ponta zice că Tata-socru nu-i vrea locul

Crin Antonescu a demisionat astăzi, teatral, din funcţia de preşedinte al Senatului României, cerându-i şi lui Victor Ponta să facă acelaşi lucru. Premierul se consideră în continuare copreşedinte al USL, alianţă care nu mai există dar el nu vrea în ruptul capului să admită. “Românii au votat pentru cineva din USL şi tot cineva din USL trebuie să conducă Senatul. Asta ca să închidem povestea că o să fie cineva de la UDMR”, a spus Victor Ponta, încercând să abată atenţia spre maghiari, deşi nimeni nu făcuse referire la ei.

Încolţit de presă, premierul a spus, până la urmă, că „domnul Ilie Sârbu nu vrea să candideze”. Deci Tata-socru, care este vicepreşedintele Senatului, nu vrea să fie în lumina reflectoarelor.

Dacă ne amintim bine, Dan Voiculescu (PC) fusese de USL vicepreşedinte al Senatului, înainte de a demisiona la începutul lui 2013, pentru a încerca să scape de justiţie în Dosarul ICA, pentru care a fost însă condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare. Cine ştie, poate că acum i-ar fi luat locul lui Crin şi ar fi ajuns al doilea om în stat.

După o ezitare de o săptămână, Crin Antonescu a decis să facă pasul şi să demisioneze din fruntea Senatului. Nu de alta, dar USL se cam rupsese şi nu prea, atât timp cât el se ţinea de scaun. Acum, el i-a cerut şi lui Ponta să facă la fel de la şefia Guvernului – actual sau “Ponta 3”, pe care l-a taxat.

“Traseismul parlamentar – şi nu exclud PNL, nu uit că şi noi am primit si am livrat altor partide parlamentari – redevine decisiv in a redesena majorităţi sau a menţine şi impune Guverne împotriva votului dat de cetăţeni”, a declarat el, în aplauzele membrilor Opoziţiei.

Parlamentarii Puterii – foştii lui colegi de alianţă – au început să-l huiduie şi să scandeze “Demisia!”.

Victor Ponta a pus paie pe foc: “Avem un preşedinte care anunţa că în 5 minute îşi dă demisia. E în funcţie. Avem un preşedinte al Senatului care anunţa că dacă nu trece referendumul îşi dă demisia. E în funcţie. Eu nu îmi dau demisia. Mă aflu în faţa dumneavoastră pentru a va cere votul de încredere”.

Antonescu a replicat: “Asta era de demonstrat domnule prim-ministru, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”.

“S-a sinucis politic!”, a comentat Victor Ponta.

Totul s-a terminat cu un circ de prost gust.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.