Bilanț de Paști: Aproape 1.300 de șoferi au rămas fără permis

Polițiștii rutieri au aplicat în ultimele patru zile 18.500 de amenzi, din care 6.300 pentru depășirea vitezei și 173 pentru conducere sub influența alcoolului, au reținut 1.291 de permise de conducere și au retras 340 de certificate de înmatriculare.

Amenzile au însumat peste 7 milioane de lei, a informat astăzi comisar de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Din păcate, au fost înregistrate zilnic, în medie, 25 de accidente de circulație.

„Poliția a avut în trafic, în fiecare zi (din ultimele patru – n.r.), peste 400 de radare. Cele mai ridicate valori de trafic au fost înregistrate ieri, pe DN1, între Bușteni și Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitești-București, pe DN 7, în județul Argeș și pe DN 6, în județul Giurgiu”, a precizat Dajbog.

Peste 1.500 de infracțiuni

Totodată, polițiștii de la Ordinea Publică au constatat 1.566 de infracțiuni, dintre care 300 în flagrant.

„Un număr de 360 de autori ai unor infracțiuni au fost identificați în ultimele patru zile, dintre care 55 au fost reținuți, iar 36 arestați preventiv”, a precizat Monica Dajbog.

626 de incendii

“În domeniul situațiilor de urgență, în ultimele patru zile, inspectoratele pentru situații de urgență au intervenit la 4.682 de cazuri, dintre care peste 3.600 de situații de acordare a asistenței medicale de urgență”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al MAI la o declarație de presă privind misiunile desfășurate de efectivele MAI în perioada Sărbătorilor Pascale.

La rândul lor, pompierii au intervenit pentru stingerea a 626 de incendii, peste 360 reprezentând incendii de vegetație. În aceste zile au fost la datorie și jandarmii montani, 7 persoane fiind salvate de către aceștia din situații critice.

Trafic dublu la frontieră

Totodată, în perioada Sărbătorilor de Paști s-a dublat numărul persoanelor și vehiculelor care au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

“De vinerea trecută și până luni, peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei, dublu față de un weekend normal. Pentru scurtarea timpului necesar formalităților de tranzitare a graniței, polițiștii de frontieră au acționat cu efective suplimentare, această măsură urmând a fi menținută și în zilele următoare, când mulți români care lucrează în străinătate vor pleca din țară”, a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a mai spus că polițiștii de frontieră au depistat 102 de persoane care încercau să tranziteze ilegal frontiera, 86 pe ieșirea din țară.

“Exemplificativ este cazul înregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde 73 de cetățeni sirieni și unul irakian au încercat să iasă din țară ascunși într-un TIR condus de un cetățean turc. După procedurile de identificare cetățenii străini au fost transportați și cazați în Centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică Otopeni, în vederea întocmirii documentelor pentru returnarea acestora în țara de origine”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.