ASF: EUROINS, în procedură de redresare financiară

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis astăzi deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan a societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare S.A., având ca obiectiv restabilirea situației financiare în termen de un an.

“Decizia ASF se bazează pe concluziile unui raport de control privind activitatea şi managementul financiar al EUROINS, care a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut în vedere identificarea, pe baza situaţiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de acţionarii societăţii pentru luna octombrie a acestui an, în contextul cerinţelor suplimentare de lichiditate şi de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II”, arată ASF, într-un comunicat.

În termen de 20 de zile de la data comunicării deciziei, Consiliul de Administraţie al EUROINS este obligat să transmită ASF planul de redresare, “care să includă atât o estimare a resurselor financiare cu care se intenţionează corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cât şi un program de stingere a datoriilor”.

De asemenea, compania va transmite lunar către ASF un raport privind stadiul realizării măsurilor pe care societatea şi le va asuma prin planul de redresare.

“Decizia ASF constituie o măsură prudenţială adoptată în scopul redresării financiare a societăţii şi al restabilirii indicatorilor prudenţiali. EUROINS are în continuare dreptul de a desfăşura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate poliţele deja emise rămân valabile până la data expirării”, mai arată ASF. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.