Atenționare de călătorie pentru Danemarca

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Danemarca asupra închiderii circulaţiei pe mai multe drumuri în urma deteriorării condițiilor meteorologice, începând de joi după-amiază până vineri seara. Prognoza meteo arată căderi abundente de zăpadă, scăderea bruscă a temperaturilor, sub pragul de îngheț, și furtuni violente cu vânt cu viteze de peste 100 km/h.

“Autoritățile daneze au anunțat atât închiderea mai multor drumuri și poduri, cât și suspendarea traficului feroviar și aerian, în anumite intervale sau pe întreaga perioadă a avertizării meteorologice, după caz. Totodată, instituțiile publice vor funcționa în baza unui program de lucru redus”, se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români aflați în Danemarca sau celor care tranzitează acest stat ca, în intervalul menționat, să urmărească avertizările și să respecte instrucțiunile emise în acest sens de autoritățile daneze, să se informeze din timp asupra condițiilor de călătorie și să-și echipeze automobilele corespunzător pentru condițiile de iarnă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.