Avertizare MAE de călătorie în Bosnia și Herțegovina: Cod Portocaliu de ninsori și Cod Roșu de ploi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români care doresc să tranziteze Bosnia și Herțegovina sau se află deja pe teritoriul acestor țări să evite pentru următoarele 3-5 zile regiunile Banja Luka, Bihac, Foca, Livno, Sarajevo, Tuzla și Vișegrad, unde meteorologii au emis pentru ieri și astăzi Cod Portocaliu de ninsori, precum și zona Trebinje, unde este Cod Roșu de ploi. 

În privința circulațiaei rutiere, pentru regiunile muntoase – unde stratul de zăpadă ar urma să se situeze între 10 și 20 cm – este imperios necesară folosirea lanțurilor speciale pentru pneurile autovehiculelor.

Totodată, cantitățile de precipitații în regiunea Trebinje vor fi cuprinse între 60 și 80 l/mp, iar pe alocuri vor ajunge și la 100l/mp. „Principalul pericol este reprezentat de alunecările de teren care pot bloca anumite artere de circulație rutieră“, se arată în atenționarea de călătorie emisă ieri de MAE.

Pentru informații actualizate există o pagină web dedicată https://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BA-Bosnia-Herzegovina.html.

MAE le amintește cetățenilor români să consulte informațiile furnizate prin intermediul:

– aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone

– serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.