UPDATE! : ASF e o cloacă, cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri

Preşedintele Traian Băsescu a cerut public Parlamentului revocarea “imediată” a întregii conduceri a ASF, despre care a spus că este “o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici – altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă”. „Cu toată lista de clientelă, ASF este arborele genealogic al USL”, a adăugat el, taxându-i atât pe Ruşanu, cât şi pe Dăianu, Ursache, Dan-Mircea Popescu şi pe soţiile lui Chiţoiu şi Zgonea. Afirmaţiile sale vin după ce în presă a apărut lista cu cei din conducerea ASF, care câştigă sume fabuloase de la această instituţie.

UPDATE 29 iulie: A fost publicat topul salariilor din “cloaca ASF”.

Băsescu a somat, practic, Parlamentul “să îşi ia rolul în serios” şi “să cureţe imediat ASF” organizând un sistem de desemnare a conducerii şi a angajaţilor care să elimine clientelismul şi incompetenţa.

“Şi dezbaterea publică, şi realităţile mă obligă să cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF, a Autorităţii de Supraveghere Financiară. ASF este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici – altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă”, a spus şeful statului

“Fie că vorbim de Radu Ruşanu, fie că vorbim de Daniel Dăianu, fie că vorbim de Ursache, fie că vorbim de soţia domnului Chiţoiu, fie că vorbim de Dan-Mircea Popescu – ce legătură o avea Dan-Mircea Popescu cu ASF, când el a fost, din câte ştiu, ministru pe la Muncă -, fie că vorbim de soţia domnului sau de doamna Zgonea, fie că vorbim de consilierii prim-ministrului, toată această cloacă trebuie curăţată de la ASF şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală”, a adăugat el.

Dăianu a venit să-şi recupereze pierderile din afacerile cu Sima

“Poate o să-mi spuneţi de ce spun despre domnul Dăianu, că are o imagine bună. O avea o imagine bună, dar îl ştiu când a fost ministru în Guvernul Convenţiei. Acolo n-a fost în stare de nimic. La televizor dă din gură inteligent chiar. Iar după ce s-a dovedit foarte priceput în afacerile personale cu Sima, a venit să-şi recupereze pierderile făcând parte din conducerea ASF”, a acuzat Băsescu.

Preşedintele l-a invitat pe acesta “să aibă decenţa să-şi recupereze pierderile din altă parte”.

Despre Ruşanu, şeful statului a spus că “n-are nici o legătură cu piaţa de capital, iar taxele impuse pieţei de capital pentru a-şi putea susţine salariile pe care şi le-au dat sunt nepermise şi fac viaţa grea firmelor care sunt pe piaţa de capital”.

“Taxele sunt mult prea mari faţă de dimensiunile pieţei româneşti”, a argumentat Traian Băsescu.

Arborele genealogic al USL – cu năşii, cu cumetrii

“Dacă priviţi cu atenţie la clientela din ASF şi la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL acest ASF, îi găseşti cu rude, cu năşii, cu cumetrii, cu toată lista de clientelă, arborele genealogic al USL, asta este ASF! Şi el este reprezentativ şi pentru clientelism, şi pentru incompetenţă. De aceea, cer Parlamentului, cel care controlează ASF, să îşi ia rolul în serios şi să cureţe imediat ASF, organizând un sistem de desemnare a conducerii ASF şi a personalului din ASF care să elimine clientelismul şi incompetenţa”, a insistat Băsescu.

“Nu ne putem juca cu o piaţă de 10 miliarde de euro”, a argumentat el.

“Sigur, ea este foarte mică în raport cu pieţele din alte ţări, dar pentru România este o piaţă importantă”, a adăugat preşedintele.

Ruşanu, Dăianu şi Ursache, cel mai bine plătiţi din lume în acest domeniu

“Se pare că domnul Ruşanu, domnul Dăianu şi domnul Ursache sunt cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor. Luând veniturile primite de instituţii echivalente din Statele Unite şi prin toată Europa nu găsim alţii mai bine plătiţi decât ei şi ei sunt plătiţi pentru incompetenţă, niciunul din ei nu are competenţe pe piaţa de capital. Se puteau selecta oameni care lucrează efectiv pe piaţa de capital, care ştiu ce se întâmplă, ştiu care sunt fenomenele, ştiu care sunt riscurile acestei pieţe”, a conchis Traian Băsescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.