UPDATE 2! Băsescu, despre caracterul lui Ponta: Şi-a lăsat soţia însărcinată în 6 luni şi a luat-o pe fiica unui prea puternic din PSD. Mi-a cerut să-i fiu naş

Preşedintele Traian Băsescu a amintit în această seară că premierul Victor Ponta şi-a lăsat soţia însărcinată în 6 luni (de la care îl are pe Andrei)  pentru a se căsători cu Daciana Sârbu, fiica unui „puternic” din PSD – Ilie Sârbu. Şeful statului a spus că acest lucru „nu trebuie să ne mire”, la fel cum nu trebuie să ne mire „modul în care s-a cam muşamalizat relaţia lui Ponta cu – Dumnezeu să-l ierte! – procurorul Panait”. „Atunci cunoşti omul, când îi dai multă putere”, a concluzionat Băsescu, adăugând, într-un alt context: „Sunt om cu 39 de ani de căsnicie şi am două fete, aşa că pentru mine mediul feminin este protejat”

UPDATE 9 mai: Întrebat astăzi, la Bistriţa, dacă este adevărat că l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să-i fie naş, premierul a negat, dar a trecut repede peste subiect, evitând un răspuns şi în cazul sinuciderii colegul său, procurorul Panait.

“Bineînţeles că nu este adevărat, dar nu asta e ideea. Ideea este următoarea: azi e Ziua Europei, e şi Ziua Independennţei, în care vechiul Regat a reuşit să-şi proclame independenţa şi după aceea, pasul următor a fost unirea cu Transilvania şi mâine e şi Ziua Regelui”. 

“Cred că toţi românii vor aprecia foarte mult că, în loc să răspund la asemenea lucruri, îmi văd de treabă, de spitale, de şcoli, de societăţi comerciale, de drumuri, de sprijinit construcţia de biserici”, a adăugat el. 

Traian Băsescu a afirmat, într-un interviu la B1Tv, că ceea ce nu şi-a imaginat la Victor Ponta a fost “cât de găunos este”.

Preşedintele a relatat că actualul premier obişnuia să vină la el “ca un pisicuţ, să mă întrebe dacă poate să candideze la Primăria Capitalei – dacă nu mă înşel foarte tare şi dacă aş vrea să îi fiu naş. (..)  Pur şi simplu s-a cerut să vorbească cu mine şi l-am primit, eram parlamentar de opoziţie”.

Traian Băsescu a amintit şi despre cum şi-a părăsit Ponta prima soţie (care, mai întâi a aflat din presa mondenă despre relaţia soţului său cu Daciana Sârbu, jurnaliştii publicând poze cu cei doi intrând şi ieşind dintr-un hotel – relaţie pe care protagoniştii au negat-o vehement la început, pentru ca apoi să se căsătorească în China, pe ascuns, în 2007; s-a aflat abia după 6 luni, pentru că niciunul dintre ei nu a vrut să spună; nunta au făcut-o însă în 2010 cu mare fast, odată cu botezul fetiţei lor, Irina, la eveniment fiind invitaţi toţi politicienii de rang din PSD, dar şi de la alte partide, plus oameni de afaceri – n.r.) dar şi despre moartea procurorului Cristian Panait.

“Oriunde aş fi făcut nunta aici în ţară, s-ar fi interpretat ca şi cum am fi vrut să ne facem reclamă. Aşa, lumea a aflat abia dupa 6 luni că m-am căsătorit, în China!”, a spus chiar Ponta, pentru o revistă mondenă.

“Cum şi-a lăsat soţia însărcinată în 6 luni ca să se însoare cu fiica unui prea puternic din PSD nu trebuie să ne mire la el, cum nu trebuie să ne mire nici modul în care s-a cam muşamalizat aventura lui şi relaţia lui cu – Dumnezeu să-l ierte! – procurorul Panait”, a precizat Băsescu.

Dosarul sinuciderii procurorului Panait este “închis forţat”

Preşedintele bănuieşte că dosarul Panait este “închis forţat”, mai ales că “mătuşa lui Panait spune că ultimul om care l-a văzut pe procuror în viaţă a fost Ponta”. La insistenţele moderatorului, Băsescu nu a vrut să continue, spunând că premierul este cel care ar trebui să facă declaraţii pe acest subiect.

Numele lui Ponta a fost des pomenit de presă în legătură cu sinuciderea procurorului Cristian Panait, în aprilie 2002, la puţin timp după ce, în baza unui mandat, acesta a descins la locuinţa din Oradea a lui Alexandru Lele, şi el procuror, cel care avizase arestarea fiului fostului prefect de Bihor, Adrian Tarău, un apropiat al lui Adrian Nastase.

Dupa sinuciderea lui Panait, Victor Ponta, coleg cu acesta, a apărut în emisiunea “Marius Tucă Show” şi a afirmat că ştie ce s-a întâmplat dar nu poate spune până la finalizarea anchetei. Amanuntele n-au mai venit niciodată.

„Sunt om cu 39 de ani de căsnicie”

Întrebat de ce o susţine pe Elena Udrea, Traian Băsescu a amintit că aceasta a fost mai întâi la PNL, dar i-a plăcut pentru că “s-a bătut cu bărbaţi”, numindu-l pe Blaga, împotriva căruia ea a candidat la şefia partidului şi nu a aşteptat să fie nominalizată pentru funcţii, ci “s-a luptat pentru ele” – dar şi pe premier: “Nu-i e frică, se luptă cu Ponta”.

Preşedintele a adăugat că a susţinut mai multe femei din PDL – pe Roberta Anastase, pe care a propus-o preşedintele Camerei Deputaţilor, pe Sulfina Barbu, pe care a amintit că luat-o de la Sectorul 4 la Primăria Capitalei şi apoi a propus-o ministru al Mediului, pe Anca Boagiu, pe care a promovat-o ministru al Transporturilor, chiar şi pe Raluca Turcanu, pe care liberalii – la vremea când se afla în PNL – nu voiau să o pună candidat la parlamentare la Sibiu, a spus Băsescu.

E a adăugat însă că toate acestea “aşteaptă să fie puse candidate – deşi muncesc enorm -, să li se dea funcţii în partid.

Dintre femeile pe care le-a promovat în partid, doar Udrea s-a înscris în PMP.

„Oricâte mizerii s-au scris, sunt om cu 39 de ani de căsnicie, iar pentru mine mediul feminin este protejat – poate şi pentru că sunt tată de două fete, poate şi dorul de ele, când eram pe vapor”, şi-a argumentat Traian Băsescu susţinerea faţă de femei.

Fără frică de suspendare: Constituţia interzice, cu 6 luni înainte de alegeri

Familia lui Traian Băsescu a fost permanent ţinta atacurilor televiziunii lui Dan Voiculescu, Antena 3. Până anul trecut, fiica sa cea mică a preşedintelui, Elena, şi fratele lui, Mircea Băsescu, au “ţinut aproape” detractorii şefului statului. La nunta Elenei, au fost trimişi protestatari să huiduie cuplul, dar şi pe Traian Băsescu, chiar în faţa Primăriei Sectorului 2, la Starea Civilă.

Dar cum EBA nu mai candidează la europarlamentare, tunurile au fost îndreptate către fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, de profesie notar, pentru că şi-a cumpărat, prin credit de la CEC, un teren în comuna Nana. Premierul Victor Ponta acuză tranzacţia ca fiind ilegală, iar PSD a făcut o comisie parlamentară de anchetă, chiar dacă fiica lui Băsescu nu este funcţionar la stat.

Şeful statului nu mai poate fi suspendat cu 6 luni înainte de alegerile prezidenţiale, potrivit Constituţiei, şi pare hotărât să-şi verse focul nu atât pentru jignirile aduse familiei, ci pentru a opri accederea lui Victor Ponta la Palatul Cotroceni.

Argumentul lui Băsescu este cât se poate de alarmant: Ponta este pus de baronii locali şi susţinut de Antena 3 a lui Voiculescu – despre care şeful statului susţine că “este de notorietate că acesta va fi graţiat” de actualul premier, el fiind deja condamnat la 5 ani de închisoare de prima instanţă, şi din urmă îi vine un altul,  dosarul Şantajul Antenei 3.

“Dacă PSD va lua şi Preşedinţia la alegeri, România nu mai are nicio şansă, toate instituţiile statului – mai puţin DNA, ÎCCJ şi ANI – fiind acaparate de baroni”, avertizează Băsescu.

Şeful statului spune însă că “Ponta nu iese preşedinte”. “Eu nu mai cer nimic, nu mai candidez, dar o să le spun românilor că Ponta este un farsor, a avut norocul să fie propulsat de baronii din PSD. Nu daţi statul pe mâna acestui om, România va suferi enorm”.

Atacul la Antonescu în 2009, urmat de scuze

Referitor la familie, preşedintele a mai avut o reacţie tranşantă şi faţă de Antonescu, în campania electorală pentru prezidenţialele din noiembrie 2009, când liderul PNL l-a acuzat la una dintre dezbaterile televizate că a promovat “femeia-obiect” – trimitere clară la elena Udrea – în loc să-şi promoveze propria soţie, pe Maria Băsescu – pe care Traian Băsescu a ţinut-o departe de scandalurile din presă şi nu nu a promovat-o şi susţinut-o în politică la vârf “aşa cum fac alţii”.

“Aveaţi la îndemână un asemena model şi îl puteaţi promova mai mult. Este chiar doamna Băsescu”, a spus liberalul, precizând că Băsescu putea promova şi “modelul femeii de succes care pe învăţătură face carieră, nu pe tupeu, care câştigă admiraţia prin lucruri care se simt”.

“Aţi promovat prea puţin modelul ăsta şi, din păcate, femeile din România nu sunt doar păsărici, ţigănci împuţite şi nici femei cu succes uşor”, a adăugat liderul PNL.

În replică, Traian Băsescu l-a făcut misogin a atins şi un punct sensibil al liberalului, făcând aluzie la incidentul dramatic din familia acestuia:

“Domnule Antonescu, cred că greşiţi în abordarea dumneavoastră, cel puţin în ceea ce mă priveşte. Şi decenţa ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă le respectă – un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile. Vreau să vă corectaţi imediat şi să vă cereţi scuze pentru ce aţi spus. Pentru mine, femeia, orice femiei, e mult mai importantă decât dumneavoastră. Dumneavoastră nu aveţi în societate valoarea unei femei, oricare dintre ele, până şi aceea căreia i-am cerut scuze că am jignit-o, exact pentru că vorbiţi aşa despre femei”, a spus şeful statului.

A doua zi după confruntarea televizată de la Cluj-Napoca, Traian Băsescu i-a cerut scuze public lui Crin Antonescu, spunând, la Naţional Tv: “Nu ştiam nimic despre familia domnului Antonescu”.

Prima soţie a liderului PNL, Aurelia Antonescu, medic psiholog la Spitalul Baltazar din Bucureşti, s-a sinucis în 2004, bolnavă de cancer.

Înţelegător, Antonescu a dat vina pe consilierii preşedintelui: “Îl cred, poate nu ştie ce s-a întâmplat, nu trebuia să ia o foiţă pusă de cine ştie ce nenorocit….”.

El a arătat însă, într-o emisiune la B1Tv, şi ce a simţit când a auzit acuzele lui Băsescu:

“A spus o minciună odioasă, că eu mi-am părăsit soţia în suferinţă. Eu sper, în plan uman, că nu e atât de canalie şi că nu nu ştia de prima mea soţie. Vă daţi seama că mi-a venit să-i sar la gât, dar am plecat de la premisa de nevinovăţie”.

Crin Antonescu s-a recăsătorit cu europarlamentarul PNL Adina Vălean la sfârşitul lui septembrie 2009, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale. Evenimentul a avut loc, “din raţiuni electorale”, la Bruxelles, iar nunta, în Italia.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.