Blaga: Voi prezenta la Bruxelles in mod obiectiv situatia din Romania

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, la finalul sedintei Colegiului Director al partidului, ca va merge la Bruxelles pentru a prezenta in mod obiectiv reprezentantilor Partidului Popular European (PPE), dar nu numai lor, situatia din Romania. Intrebat daca va discuta acolo si solicitarea USL ca Monica Macovei sa fie sanctionata cu pierderea mandatului de europarlamentar, Blaga a afirmat ca “altii ar trebui sa-si dea demisia de prin Parlamentul European si din tara”. Blaga urma sa plece luni.

“Noi nu vom cere suspendarea dreptului de vot al Romaniei, numai ca, din pacate, s-ar putea ca liderii europeni sa ajunga la o astfel de solutie extrema. Nu mi-o doresc pentru Romania”, a mai spus Vasile Blaga.

Amintim ca, inainte de suspendarea din funcrtie a presedintelui Traian Basescu,  parlamentarii USL au operat in viteza mai multe acte normative – atacate ulterior de PDL la Curtea Constitutionala -, actiune anuntata de Crin Antonescu intr-o emisiune tv.

Astfel, Blaga a fost revocat de  din functia de presedinte al Senatului, iar el a contestat decizia la Curtea Constitutionala. Totodata, Parlamentul i-a revocat pe presedintele Camerei Deputatilor si pe Avocatul Poporului si a restrans atributiile Curtii Constitutionale.

La randul sau, Guvernul Ponta a modificat, prin ordonanta,  mai multe prevederi din Legea referendumului si si-a trecut in subordine Monitorul Oficial. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.