Bucurestenii din Sectorul 6 isi vor primi banii dati pentru reabilitarea termica

Locatarii celor 27 de blocuri din Sectorul 6 reabilitate anul trecut isi vor primi inapoi contributia de 20% pe care au platit-o pentru reabilitarea termica a imobilelor. Decizia a fost luata miercuri, in sedinta Consiliului local al Sectorului 6. Hotararea ii vizeaza pe locatarii blocurilor anvelopate inainte de aparitia Hotararii nr. 167/15.12.2011, prin care primaria a preluat intreaga finantare.

Sumele necesare despagubirilor sunt alocate din bugetul local, in limita creditelor bugetare aprobate si a fondurilor rambursabile.

“Intrucat se crease o situatie dezavantajoasa in ceea ce priveste derularea procesului de reabilitare termica, s-a impus necesitatea unui act reparator prin care sa fie aplicat un tratament egal si nediscriminatoriu intre cetatenii Sectorului 6”, a declarat primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

In baza HCL Sector 6 nr. 53 din 26.03.2009 si HCL Sector 6 nr. 76 din 07.04.2009, au fost reabilitate 27 de blocuri pentru care Asociatiile de Proprietari au fost obligate sa contribuie cu o cota de 20% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.

Amintim ca fosta conducere a administratiei locale achitase in aprilie suma de 60 de milioane de lei pentru lucrarile executate la cele 27 de blocuri.

Fostul primar Cristian Poteras a contractat un credit de 70 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea reabilitarii termice a 300 de blocuri programate a intra in lucru anul acesta.

 Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Bai cit poate sa minta astia
    Poate credeti ca am ceva cu el sau cu partidul lui naibi sa ai ia pe toti dar va spun si sint un om implicat in asa ceva m-ai precis se negociaza contracte ca la piata adevarat ca prin ramificatii mp pentru terermoizolatie fara materiale vorbim dar manopera este de 10 euro fara tva. domnilor
    pentru ca materiaalele le are antreprenoru general daca vrei sa iti livreze bani conform facturi adica la data scadenta 10% din valoarea facturi daca nu stai si astepti mult si bine
    ce sa va ma-ai zic parerea mea personala este ca nu poate sa finalizeze proiectul anvelopare pentru ca e preamare risipa materiale,spagi,etc ce sa va ma-i spun sa auzi de bine

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.