Cererea de spaţii de birouri a crescut cu 22% în T2

Cererea de spaţii de birouri a crescut cu 22% în trimestrul 2 (T2) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform Raportului CBRE România. 

Ofertele de preînchiriere reprezintă 64% din totalul tranzacţiilor pe segmentul de birouri iar mai mult de 59% din acestea au vizat zona Pipera.

CBRE Romania a intermediat in T2 tranzactii in valoare de 6.6 milioane EUR  pe segmentul de birouri. Suprafata totala tranzactionata de companie in contracte de inchiriere, renegociere sau prelungiri de contracte este de 8,519 mp. In prima jumatate a acestui an s-au tranzactionat 18,000 mp, cu o valoare totala de 15.1 mil euro.

T2 a fost dominat de tranzacţiile efectuate de chiriaşii din sectorul IT & C, cu o pondere de  72% din activitatea totala de inchiriere. Rata totala de neocupare arata o uşoară scădere – 12,9% in trimestrul al doilea fata de 13,3% in primul trimestru al anului. Stocul curent de 2,33 milioane mp ar trebui să crească cu circa 57.000 mp, până la sfârşitul anului 2015.

Printre tranzactiile intermediate de CBRE pe piata romaneasca in acest an amintim: Novartis si Alcon (2.925 mp in Lakeview), PowerTech (2.600 mp in Green Gate), XOR (1.065 mp in Riverplace).

“Pentru a doua parte a anului prevedem o crestere a activitatii pe segmentul pietei imobiliare de birouri. In urmatoarele 36 de luni, o cantitate relativ mare de noi spatii de birouri, aproximativ 800.000 de mp este programată pentru livrare. 50% din noua oferta se refera la zona de nord şi Pipera şi 25% în zona de vest.

Zona de vest a Podului Basarab devine o noua piata ce poate concura puternic cu zona Barbu Vacarescu si chiar Piata Victoriei.”, este de parere Razvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania.

Detalii, la Bucharest Office MarketView Q2 2015.

Despre CBRE Group, Inc. (www.cbre.com)

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2014). Compania are mai mult de 52.000 de angajati (excluzand companiile afiliate), și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 370 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor; Servicii corporate; administrarea proprietatilor, management de proiect; bancare ipotecare; evaluare; Servicii de consultant pentru dezvoltari imobiliare; de administrare a investițiilor; si de cercetare si consultanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.