CFR Călători, la InnoTrans 2012

CFR Călători a participat în perioada 18-21 septembrie, la InnoTrans 2012 – cel mai important târg expoziţional internaţional privind tehnologia de transport feroviar. Evenimentul s-a desfăşurat la Berlin, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai ministerelor de transport, ai organizaţiilor şi asociaţiilor profesionale de transport, directori generali ai transportatorilor feroviari, precum şi reprezentanţi la nivel înalt ai industriei feroviare internaţionale.

InnoTrans este unul dintre cele mai aşteptate târguri de profil feroviar din Europa şi din lume, ce se organizează o dată la doi ani şi care reuneşte peste 2.500 de reprezentanţi din sectorul feroviar – de stat cât şi privat -, din peste 49 de ţări.

Expoziţia InnoTrans reuneşte sectoare precum: tehnologie feroviară, infrastructură feroviară, servicii de transport feroviar de călători şi marfă, proiectare şi cercetare feroviară, transport public sau construcţii de tunele.

Delegaţia CFR Călători, formată din factori de decizie şi specialişti de material rulant, a participat atât la prezentările şi dezbaterile ce au avut loc la standurile firmelor de profil, cât şi la conferinţele InnoTrans organizate pe teme de actualitate ale sectorului feroviar: interoperabilitate, ticketing, confort şi calitate a serviciilor feroviare de călători, reducerea zgomotului şi a emisiilor de noxe şi nu în ultimul rând modalităţi de finanţare şi eficientizare a activităţtii de transport feroviar.

Ştefan Roşeanu, directorul general al CFR Călători, a participat la ceremonia oficială de deschidere a InnoTrans alături de reprezentanţi la nivel înalt din cadrul industriei feroviare, din domeniul cercetării ştiinţifice şi factori de decizie politică. Printre aceştia s-au numărat: Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Peter Ramsauer, ministrul federal german de Transport, numeroşi miniştri de transport şi directori generali ai întreprinderilor de transport feroviar şi din cadrul industriei feroviare de la nivel mondial.

De asemenea, Ştefan Roşeanu a fost prezent şi la Summit-ul Liderilor Feroviari organizat de întreprinderea feroviară din Germania – Deutsche Bahn AG. Acest eveniment feroviar reprezintă un forum internaţional pentru examinarea tendinţelor dinamice din cadrul transportului feroviar la nivel mondial. Summit-ul a constituit un amplu schimb de opinii cu privire la impactul influenţelor globale din sectorul feroviar.

Pe lângă activităţile profesionale derulate în perioada târgului, delegaţia României a organizat un eveniment festiv dedicat ţării noastre, la care au fost invitaţi reprezentanţii industriei feroviare regionale şi internaţionale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.