CNADNR: 16 milioane de euro pentru utilaje de întreținere a drumurilor naționale cu durata de viață expirată

CNADNR organizează licitație pentru achiziționarea unor utilaje de administrare și întreținere a rețelei de drumuri naționale cu durata de viață expirată și care prezintă straturi rutiere bituminoase uzate.

Contractul de achiziție a 7 truse de reciclare în situ pe drumuri are o valoare totală estimată de aproape 70 de milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro), fără TVA.

Spre exemplu, pentru o autobasculantă de 18 mc, conducerea CNADNR este dispusă să dea 8 milioane de lei, fără TVA, iar pentru un cap tractor cu semiremorcă de transport utilaje (trailer), aproape 5 milioane de lei, fără TVA.

Contractul de furnizare va avea ca obiect: “Achiziție a 7 truse de reciclare în situ pe drumuri: Lot 1 Reciclator; Lot 2 Compactor tambur lis; Lot 3 Compactor multi-pneu; Lot 4 Distribuitor de lianți hidraulici; Lot 5 Autogreder; Lot 6 Autobasculantă 18mc; Lot 7 Autocisternă apă 10mc; Lot 8 Autotransportor emulsie 25 tone; Lot 9 Autotransportor muncitori; Lot 10 Cap tractor cu semiremorcă transport utilaje (trailer)”.

“Pentru a crește capacitatea de intervenții în situații de urgență pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, CNADNR S.A. va achiziționa trusa de reciclare. Această trusă va fi dotată corespunzător pentru a interveni rapid și eficient pentru reciclare în situ. Sistemul de reciclare în situ reprezintă soluția ideală pentru drumuri cu durata de viață expirată, care prezintă o zestre formată din straturi rutiere bituminoase, îmbătrânite”, precizează CNADNR, într-un comunicat remis redacţiei.

“Cu ajutorul acestei truse se va putea realiza reciclarea în situ pe numeroase sectoare de drumuri naționale, în vederea restabilirii parametrilor tehnici. Avantajul, din punct de vedere tehnico-economic, în comparație cu sistemele clasice (reabilitare), este că se înregistrează productivități foarte mari la reciclarea sistemului rutier, economii importante de materiale și timpi de repunere în circulație reduși”, explică autoritatea contractantă.

Licitația este împărțită în 10 loturi, valoarea acestora oscilând între 1,081 milioane lei lei și 21,6 milioane lei, fără TVA, și acoperă următoarele segmente: 

– Lot 1 Reciclator, valoarea estimată a contractului  fiind de 21.635.950,00 lei fără TVA;

– Lot 2 Compactor tambur lis, valoarea estimată a contractului  fiind de 4.636.275,00 lei fără TVA;

– Lot 3 Compactor multi-pneu, valoarea estimată a contractului  fiind de 2.936.307,50 lei fără TVA;

– Lot 4 Distribuitor de lianți hidraulici, valoarea estimată a contractului  fiind de6.336.242,50 lei fără TVA;

– Lot 5 Autogreder, valoarea estimată a contractului  fiind de 6.645.327,50 lei fără TVA;

– Lot 6 Autobasculantă 18mc, valoarea estimată a contractului  fiind de 8.036.210,00 lei fără TVA;

– Lot 7 Autocisternă apă 10mc, valoarea estimată a contractului  fiind de 7.418.040,00 lei fără TVA;

– Lot 8 Autotransportor emulsie 25 tone, valoarea estimată a contractului  fiind de 6.181.700,00 lei fără TVA;

– Lot 9 Autotransportor muncitori, valoarea estimată a contractului  fiind de 1.081.797,50 lei fără TVA;

– Lot 10 Cap tractor cu semiremorcă transport utilaje (trailer) “, valoarea estimată a contractului  fiind de 4.945.360,00 lei fără TVA.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 17 septembrie, ora 10.00, iar deschiderea lor va avea loc  în aceeași zi, la ora 12.00.

Durata contractului aferentă celor 10 loturi este 12 luni de la data intrării în vigoare a contractului.

Administrarea și întreținerea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi este asigurată de către CNADNR prin intermediul unui număr de 7 Direcții Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) dezvoltate la nivelul regiunilor, care au în subordine un număr total de 45 de Secții de Drumuri Naționale (SDN) organizate, în general, la nivelul județelor.

Secțiile de Drumuri Naționale coordonează în total un număr de 303 Districte de Drumuri/Centre de Întreținere și Operare, care desfășoară activități de administrare și întreținere a întregii rețele de drumuri naționale și autostrăzi. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.