CNADNR inchiriaza 256 de autoutilitare cu 11 milioane de euro

CNADNR va inchiria, prin leasing operational, 256 de autoutilitare pentru intretinerea drumurilor, de la consortiul romanesc Ager Business Tech – Operational Autoleasing, singurul care a depus oferta la licitatia cu valoarea estimata la 48,03 milioane de lei, fara TVA (11 milioane de euro). Contractul se va derula pe 4 ani si jumatate si este finantat de la bugetul de stat.

Reprezentantii CNADNR vor decide peste 20 de zile – perioada de analiza – daca  acepta oferta. Masinile vor fi folosite pentru lucrari de intretinere in regim propriu, separat de cele efectuate in baza contractelor de intretinere.

In prezent, CNADNR are la dispozitie pe perioada determinata tot 256 de utilitare prin contracte de inchiriere cu firme terte, in baza unor contracte incheiate in 2010 si care vor expira in acest an.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, contractul de inchiriere prin leasing operational va reduce costurile cu 35%, iar vehiculele vor putea fi folosite 24 de ore din 24. Autoutilitarele vor fi folosite pentru transportul personalului, a materialelor si a uneltelor folosite in activitatea de intretinere.

Pentru intretinerea drumurilor, CNADNR incheie acorduri cadru pe o perioada de 4 ani. In perioada 2008-2011, valoarea acordurilor la nivel national a fost de aproximativ 1 miliard euro, din care CNADNR  a achitat firmelor doar 250 milioane euro, potrivit fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.

CNADNR a lansat in prezent, pentru regionalele Craiova, Bucuresti si Cluj, licitatii privind incheierea de noi acorduri valabile in perioada 2012-2014. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.