Cod Galben de ploi şi ninsori până luni seara

Meteorologii au emis două avertizări Cod Galben de ploi abundente şi de ninsori – în special la munte, la peste 1.800 m altitudine -, începând de mâine după-amiază până luni seara.

Cantităţile de apă vor depăşi 40…50 de l/mp, la munte se va depune strat proaspăt de zăpadă iar temperaturile vor scădea cu până la 10 grade Celsius sub valorile normale pentru această perioadă.

COD GALBEN sâmbătă, 10 octombrie, ora 16.00 – duminică, 11 octombrie, ora 10.00: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40…50 l/mp.

La munte, la peste 1.800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

COD GALBEN duminică, 11 octombrie, ora 11.00 – luni, 12 octombrie, ora 18.00: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi ninsori

Vor fi precipitaţii în toată ţara iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l/mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.

Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.

cod galben

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60…70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.